Udrulningen af EG Sensum One går helt efter planen
25. januar 2024

Udrulningen af EG Sensum One går helt efter planen

Danmarkshistoriens største, samlede udrulning af EG Sensum One med fuld understøttelse af VUM 2.0 går foreløbigt helt efter planen og får stor betydning.


"Med udrulningen af EG Sensum One får den social- og sundhedsfaglige dokumentation et løft på hele det specialiserede socialområde, idet den nationale faglige metode VUM 2.0 nu bliver tilgængelig for alle vores brugere," siger Senior Product Manager, Lars Sjøblom, EG Digital Welfare.

Den opgraderede løsning giver også fx socialrådgiver og socialpædagog reel adgang til at arbejde sammen om borgeren i et fælles system.

EG Sensum One blev klar i slutningen af 2023, og siden har der været travlhed med at rulle eksisterende kunder over på den nye løsning.

"Udrulningen går stærkt og helt efter planen, og det fortsætter. I de første uger af 2024 har vi fx fået tilsagn fra fire kommuner, der alle gerne vil flyttes over på EG Sensum One, når det kan lade sig gøre", siger Senior Product Manager, Lars Sjøblom, EG Digital Welfare.

Fra tre til én løsning

EG Sensum One er en dedikeret socialfaglig løsning lavet af fagfolk til fagfolk på det specialiserede socialområde. Løsningen erstatter de tre løsninger, EG Sensum Bosted, EG Sensum og EG SharePlan til udfører og myndighedsområdet, idet EG Sensum One kan benyttes af både udfører og myndighed.

EG Sensum One understøtter samarbejde på tværs af forvaltning og tilbud og giver et langt større fagligt overblik med færre kliks og en brugervenlig navigation og ikke mindst fuld understøttelse af både VUM 2.0 og FSIII – de 12 sygeplejefaglige problemområder.

Blandt de første hele kommune som har implementeret EG Sensum One er Frederiksberg og Syddjurs kommuner, der samtidig har været en meget aktiv medspiller i udviklingen af løsningen.

Da Frederiksberg Kommune for snart mange år siden indgik den første kontrakt med EG om levering af et socialfagligt dokumentationsværktøj, var fokus på, at de enkelte tilbud skulle have deres eget system, tilpasset deres speciale med en unikke opsætning, der understøttede deres særlig hverdag.

"Derfor har vi haft et kraftigt behov og stor interesse i at påvirke udviklingen af EG Sensum One, blandt for at sikre, at VUM 2.0 bliver fuldt implementeret i den nye løsning", siger Ebbe Friis Holm, der er systemadministrator og projektleder i Frederiksberg Kommune.

Læs artiklen: Frederiksberg Kommune er vital driver i udviklingen af EG Sensum One

I Syddjurs Kommune har det været en stor mundfuld at implementere både EG Sensum One og VUM 2.0 på en gang:

"Selv om vi var first mover på EG Sensum One, er vi kommet meget fint igennem, ja stort set gnidningsfrit. Alle medarbejdere har set behovet for at indføre et fagsystem til myndighed og VUM 2.0. Nu skal vi give tid til, at medarbejderne på tværs kan blive trygge ved at arbejde og samarbejde på en ny måde", siger socialchef Mads Andreasen, Syddjurs Kommune.

Udrulning efter stram plan

EG Digital Welfare er nu i fuld gang med udrulningen af EG sensum One i tæt dialog både med eksisterende og nye kunder.

"Vi har fået en utrolig positiv respons på EG Sensum One, der nu er rullet ud eller ved at blive rullet ud til langt de fleste af vores eksisterende kunder, lige som alle nye kunder som fx Fønikscare, og Melius Husene er startet direkte på EG Sensum One," siger Lars Sjøblom.

Han forventer, at alle eksisterende kunder, der ønsker at komme på EG Sensum One, vil være implementeret med udgangen af 2024.