Personalet klapper
06. oktober 2023

Automatiseret vagtplanlægning er en del af EG Optima

Hvis man som kommune eller region vil arbejde med automatiseret vagtplanlægning skal man vælge en vagtplanløsning fra EG. For så slipper man for add-on-løsninger.  

I vagtplansystemet EG Optima er automatiseret vagtplanlægning med beslutningsstøtte og mulighed for ønskeplan en fuldt integreret del af løsningen, for det er her, der for alvor er både penge og tid at spare i hverdagen.  

- For et moderne vagtplansystem er det helt afgørende at kunne understøtte automatiseret vagtplanlægning, og derfor har vi sikret, at det er indbygget i EG Optima, siger Product Manager, Mette Skov Rasmussen, EG Silkeborg Data.  

Et moderne vagtplansystem som EG Optima kan naturligvis håndtere både automatiseret vagtplanlægning og ønskeplaner. Product Manager, Mette Skov Rasmussen, EG Silkeborg Data

 

Hjælp til at komme i gang  

Det betyder, at brugere af EG Optima har mulighed for at arbejde med automatiseret vagtplanlægning.  

- I praksis giver det ikke mening at adskille arbejdet med vagtplanlægning og automatiseret vagtplanlægning, for det er to sider af samme sag i vores løsning.   

Vi anbefaler vores brugere at starte med at få styr på basisplanlægningen, for så derefter at starte op med automatisk vagtplanlægning. 

Når brugerne føler sig klar til at gå fra den mere klassiske vagtplanlægning til automatisk vagtplanlægning, hjælper vi dem videre, uden at de behøver eksterne konsulenter, så den automatiske vagtplanlægning kan overtage en stadig større del af arbejdet med de endelige vagtplaner.  

Et spørgsmål om tillid og tempo  

I sidste ende er automatisk vagtplanlægning nemlig et spørgsmål om tillid.  

Vagtplanlægning i større organisationer er ofte kompleks og de fleste kommuner og regioner har brug for at være sikker på, at vagtplanerne fungerer efter hensigten, før de går i gang med at automatisere arbejdet med vagtplanerne.  

- Man skal lige lære sit vagtplansystem at kende og stole på, at det "regner rigtigt", men når tilliden er der, opdager man som vagtplanlægger hurtigt, at automatisering egentlig er en forudsætning for at kunne lave en holdbar og retfærdig vagtplan på kortere tid:  

- En vagtplan skal jo ikke alene sikre, at de rigtige mennesker er på rette tid og sted. Vagtplanen skal også overholde lovgivning og overenskomster, kunne håndtere sygdom og fravær og individuelle hensyn som kompetencer og særlige ønsker til vagtplanen. Med så mange faktorer og ikke mindst faggrupper, der skal arbejde sammen om at løse de fælles opgaver, er det vigtigt at vagtplansystemet automatisk kan udarbejde en vagtplan, som vagtplanlæggeren så kan acceptere eller arbejde videre med.  

- Alle der har forsøgt at få vagtplanen ved klubfesten til at gå op, ved, at det kan være svært. Når man taler om en størrelse som et sygehus eller plejecenter er kompleksiteten hundrede gange større, og her kan automatisk vagtplanlægning være en stor støtte, blandt andet fordi det kan gøre hele processen med at udarbejde den gode vagtplan hurtigere.  

Mange gode grunde  

For Mette Skov Rasmussen er der derfor mange gode grunde til at komme i gang med automatiseret vagtplanlægning:  

- Først og fremmest er det en støtte for vagtplanlæggerne, der får vished for at det juridiske grundlag for vagtplanen altid er på plads. For det andet frigiver automatiseret vagtplanlægning tid hos nøglemedarbejderne. For det tredje og nok så vigtigt, bliver vagtplanerne ofte bedre og mere holdbare, så man kan reducere omkostningerne til vikarer, lige som de fastansatte ofte bliver mere tilfredse, fordi de oplever at vagtplanerne er både retfærdige og mere holdbare. 

Da automatiseret vagtplanlægning, beslutningsstøtte og ønskeplanlægning er en del af EG Optima, behøver kommuner og regioner hverken add-onløsninger eller bistand fra eksterne konsulenter, hvis de vil arbejde med automatiseret vagtplanlægning.  

- Når brugerne er klar til at tage mulighederne i brug, hjælper vi dem naturligvis i gang. De har jo allerede funktionerne, som en del af deres løsning, siger Product Manager, Mette Skov Christensen, EG Silkeborg Data.

Læs mere om automatiseret vagtplanlægning i EG Optima (pdf)

Kontakt vores eksperter

EG leverer innovative it-løsninger til det offentlige baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Sales Executive

Glennie Jørgensen

Sales Executive

Jane Axelsen