Aarhus Kommune
22. marts 2023

Aarhus Kommune: Vi skal gøre det så nemt som muligt

Lønsystemet SD Løn og vagtplansystemet EG Optima bliver en vigtig del af hverdagen for næsten alle 30.000 medarbejdere og ledere i Aarhus Kommune, når de fremover skal registrere ferie, kørsel, udlæg m.m.

I forbindelse med et udbud har Aarhus Kommune nemlig valgt at skifte fra den hidtidige leverandør til EG Silkeborg Data, der nu skal levere kommunens nye brugervenlige system til at håndtere løn og vagtplaner.

”Vi har taget et valg, hvor vi har sat den helt almindelige medarbejders behov allerhøjest. Det er vores opgave at levere systemer, som gør det nemt for de medarbejdere og ledere, der arbejder ude i frontlinjen på skoler, institutioner og kommunale kontorer, at passe deres job med så lidt administrativt bøvl som muligt”, understreger juridisk chef Christian Andersen-Mølgaard, Aarhus Kommune.


To vigtige målsætninger

For Aarhus Kommune har det været afgørende at få et løn- og vagtplansystem, der gør det lettere for kommunens medarbejdere at løse deres opgaver i forbindelse med fx indberetning af sygdom, fridage og arbejdstimer.

En anden vigtig målsætning for Aarhus Kommune har været få adgang til nye teknologiske løsninger, som kan automatisere, skabe mere effektive arbejdsgange og aflaste administrative opgaver decentralt.

Juridisk Chef i Aarhus Kommune Christian Andersen-Mølgaard, mener, at begge mål nu kan opfyldes med SD Løn og EG Optima:

”Vi føler os overbeviste om, at vores valg om at skifte til EG som leverandør af nøglesystemerne SD Løn og EG Optima til løn- og vagtplanlægning vil sikre, at Aarhus Kommune er klar til at tage de næste skridt i den digitale udvikling".


Starten på langvarigt samarbejde

For EG Silkeborg Data er den nye aftale med Aarhus Kommune først og fremmest starten på et langvarigt samarbejde.

"Vores løn- og vagtplansystem er langt hen ad vejen standard software og lige til at implementere. Den fælles opgave er, at forudsætningerne hele tiden ændrer sig, fx når en corona-epidemi rammer eller folketinget vedtager nye barselsregler, så der er behov for at tænke hurtigt og ud af boksen. Den slags udfordringer ser jeg frem til at løse sammen med Aarhus Kommune, der både er en konkret og visionær samarbejdspartner", siger Senior Vice President, Allan Jepsen, EG Silkeborg Data.

Kontrakten har en varighed på otte år med mulighed for forlængelse i yderligere op til 4 år. Prækvalifikation og indledende tilbud blev afgivet i foråret 2022, mens de endelige tilbud og valg af leverandører er gennemført i efteråret 2022.