EG-SafetyNet-Kvalitet
23. juni 2023

Slip for papir og kuglepen ved egenkontrol af brandmateriel

Arbejdet med at dokumentere sine egenkontroller er stort, når man skal leve op til bygningsreglementets krav til brandmateriel.

 
Med EG SafetyNet kan den sikkerhedsansvarlige i virksomheden eller kommunen imidlertid få understøttet hele processen digitalt og hurtigt omsætte status og observationer fra de mange gennemsyn til konkrete handleplaner.

"Når det er tid til egenkontrol af en installation eller slukningsudstyr får den ansvarlige medarbejder ganske enkelt en push-besked i EG SafetyNet appen på mobiltelefonen. Appen fører medarbejderen direkte til det konkrete skema, der skal udfyldes. Hvis man har mange bygninger, kan man anvende en drop down liste eller QR-koder for hurtig adgang til en bygning og de egenkontroller, der skal udføres", forklarer Sales Executive, Kurt Jepsen, EG SafetyNet:

"Det hele foregår naturligvis digitalt. Så du skal hverken printe skemaer ud eller finde kuglepennen frem. Og hvis du undervejs bliver opmærksom på en defekt skumslukker eller et manglende brandtæppe, så kan du oprette en opgave i appen, som planlæggeren i administrationen kan arbejde videre med og fx få rekvireret service, ekstern leverandør eller nyt materiel".

Glemmer medarbejderen at udfylde skemaet, kan systemet desuden sættes op til automatisk at udsende en rykker efter fx tre dage, lige som det er nemt at se, hvilke opgaver, der er udestående.
 

DKV-brandpakke med alle skemaer

I EG SafetyNet er de lovpligtige DKV-skemaer lagt ind som standard spørgeskema, så der er styr på alle egenkontrollerne.

"Du kan som bruger hurtigt komme i gang ved at tage udgangspunkt i standardskemaerne i vores DKV-brandpakke. Hvis du har arbejdet med egenkontroller længe og udviklet egne papirskemaer, er de også lette at lægge ind i EG SafetyNet, så du kan fortsætte med at benytte de samme skemaer digitalt med de mange fordele, som det giver".

For ved at digitalisere processen med brandeftersyn følger der en række fordele som sidegevinster.

"Der er bare ting man kan gøre digitalt som er umuligt med et skema på papir. Da hele processen omkring egenkontrol er styret centralt og udføres decentralt, danner systemet en automatisk digital logbog for hver bygning. Her gemmes alle egenkontroller, og de kan søges frem efter behov, hvor man er og når man har brug for oplysningerne. Helt lavpraktisk betyder det fx, at man stadig har adgang til sin logbog selvom uheldet er ude, og bygningen står i brand.

I det hele taget er det enkelt at samle alle relevante dokumenter om bygningen som fx den lovpligtige brandstrategi på samme sted, hvor de nemt kan genfindes.
 

Fra pligt til proces

"Den største fordel tror jeg imidlertid er, at digitaliseringen gør det meget nemmere for alle involverede at samarbejde om at løse opgaverne", siger Kurt Jepsen.

Administrationen kan hurtigt sætte de skemaer op, som skal udfyldes og udarbejde handleplaner baseret på de indmeldinger og opgaver, som de får. Medarbejderne i marken kan via deres app udfylde de enkelte skemaer på stedet. Hvis der er fejl og mangler eller indtruffet en utilsigtet hændelse, kan de hurtigt oprette en opgave til rette person, der skal tage aktion på hændelsen. Når opgaven er udført kvitteres/lukkes opgaven med job udført og det hele er logget i den automatiske log.

Læs mere om EG SafetyNet Kvalitet
 

Om EG SafetyNet

EG SafetyNet er en softwareplatform til alle former for arbejdsmiljøarbejdet, lige fra kemistyring og arbejdsskader til forsikrings- og kursusadministration.

Når I anvender EG SafetyNet får I derfor et komplet overblik over sammenhæng mellem de enkelte arbejdsmiljøopgaver.

EG SafetyNet er meget fleksibelt og kan bruges til at styre alle mulige former for tilsyn og inspektioner ved hjælp af spørgeskemafunktionen i den tilknyttede app.

Kontakt vores eksperter

EG leverer innovative it-løsninger til det offentlige baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Sales Executive

Kurt Jepsen

Tlf:  +45 2085 9937

Email:  kjeps@eg.dk