Nu kan du lave din kemiske risikovurdering i EG SafetyNet
13. april 2023

Nu kan du lave din kemiske risikovurdering i EG SafetyNet

Med udvidelsen Kemistyring til EG SafetyNet dækker løsningen nu alle arbejdsmiljørelaterede arbejdsopgaver, lige fra forebyggelse til forsikringsskader.

"Der har manglet en vigtig brik i puslespillet, men nu er det komplet", siger Josias Sebastian Fagerland, der er Product Manager i EG SafetyNet.

Den manglende brik er kemistyring, der nu er blevet en integreret del af EG SafetyNet. Se den nye løsning til kemistyring.

"Vores platform understøtter alle former for arbejdsmiljøopgaver, men lige præcis kemistyringen har manglet, så jeg er glad for, at vi nu har en rigtig god løsning til vores mange kunder".

Med det nye modul til EG SafetyNet, Kemistyring, kan brugerne dels får registreret de stoffer og kemikalier, som medarbejderne anvender i hverdagen, dels udarbejde de lovpligtige kemiske risikovurderinger.

"Med ændringen af arbejdsmiljøloven i 2019 blev det jo lovpligtigt at gennemføre den kemiske risikovurdering som en del af den generelle arbejdspladsvurdering. Kravet er, at virksomhederne skal se på de arbejdsprocesser, hvor der indgår farlige eller potentielt farlige stoffer for at sikre medarbejderne mod sundhedsskader.

Vi har i mange år været helt i front med hensyn til det fysiske og psykiske arbejdsmiljø, lige bortset fra kemien, hvor det har haltet. Det råder vi bod på nu", siger Josias Sebastian Fagerland.

Integreret del af arbejdsmiljøopgaven

Der er flere fordele ved at anvende EG SafetyNet til kemistyring.

"For det første er det let at bruge, selv for medarbejdere, der ikke har særlige forudsætninger for arbejdet med kemikalier. For det andet er funktionaliteten skåret til, så den tager afsæt i hverdagen på arbejdspladsen og holder fokus på det væsentlige. Sidst men ikke mindst er modulet integreret med den øvrige del af EG SafetyNet-platformen", siger Josias Sebastian Fagerland.

Det betyder i praksis, at modulet udnytter og arbejder sammen med de andre moduler i løsningen. Derved indeholder løsningen en lang række avancerede muligheder og fx tæt sammenhæng med handlingsplaner, indberetning af eventuelle arbejdsskader og håndtering af forsikringsskader, hvis det kommer så vidt.

"For eksisterende brugere af EG SafetyNet vil det være meget nemmere og billigere at komme i gang, fordi man allerede er bekendt med og allerede anvender en del af den nødvendige funktionalitet som Handlingsplan, Hændelsesmodul og Spørgeskema. For nye kunder er det hurtigt at komme i gang med den kemiske risikovurdering, og så kan man stille og roligt overveje muligheden for at tage andre områder af EG SafetyNet i brug. På den lange bane vil det være en indlysende fordel, fordi man på den måde får samlet alle opgaver og dokumentation om arbejdsmiljørelaterede opgaver i et og samme system" siger Josias Sebastian Fagerland, Product Manager, EG SafetyNet.

Om EG SafetyNet

EG SafetyNet er en software platform til alle former for arbejdsmiljøarbejdet, lige fra kemistyring og arbejdsskader til forsikrings- og kursusadministration. Når man anvender EG SafetyNet får man derfor et komplet overblik over sammenhæng mellem de enkelte arbejdsmiljøopgaver.