EG SonWin Cloud
25. april 2023

Samlet løsning til forsyningsselskaber håndterer både økonomi og afregning

Med opgraderingen af EG SonWin til EG SonWin Cloud er løsningen blevet langt mere attraktiv for små og mellemstore forsyningsselskaber med mange nye muligheder.


Hvor EG SonWin tidligere var kendt som det foretrukne best-of-breed-system, har EG SonWin Cloud fået langt større relevans for selv mindre forsyningsselskaber, idet det både kan understøtte økonomi og afregning.

"Den ene del handler naturligvis om, at løsningen er flyttet i skyen, så forsyningsselskabet slipper for selv at holde styr på server, opdateringer med mere, som er en udfordring for mange forsyninger. Den anden del handler om, at vi nu også kan tilbyde en komplet pakke der også indeholder et økonomisystem", forklarer Executive Vice President, Rasmus Dalby Martinussen, EG Utility.

Ofte mangler de mindre forsyningsselskaber både et afregningssystem og et økonomisystem, der snakker sammen for at få forretningen til at køre effektivt.

"Små og mindre forsyningsselskaber har jo ikke den samme omfattende administration som de store forsyningsselskaber, som vi hører mest om i medierne. De små forsyningsselskaber opererer lokalt på et langt mindre budget og få ansatte. De har brug for en pakkeløsning, der hænger sammen. Det kan EG nu også tilbyde til de små og mindre forsyningsselskaber.

Med EG SonWin Cloud får kunderne mulighed for at koble vores økonomisystem EG Xena på løsningen. Fordi vi får flere mindre selskaber på EG SonWin Cloud smider vi også en række andre services i pakken, som vi ikke tidligere har gjort som fx hosting, aftaler på kundens vegne med e-Boks, printleverandører og lignende", forklarer Rasmus Dalby Martinussen.

To typer aftaler

En Facility Management-aftale indebærer, at EG Utility overtager en del af IT-afdelingens nuværende opgaver med fx versionsopdateringer, information til medarbejderne om nye funktioner, service-nedlukninger mm.

En BPO-aftale indebærer, at EG Utility overtager hele eller dele af de administrative arbejdsprocesser forbundet med afregning. Det kan være en fuldstændig outsourcing eller overtagelse af rutineprægede eller særligt vanskelige opgaver eller support i spidsbelastningsperioder i forbindelse med barsel eller ferie.

Hurup Elværk først blandt de mindste

En af de første mindre kunder, der har valgt at overgå EG SonWin Cloud er det lokale Hurup Elværk i Thy, der er en del af Energi Hurup i Thisted Kommune.

"Vi stod overfor at skulle skifte økonomisystemet og valget var naturligt i forhold til, at det skulle være samme leverandør som vores afregningssystem EG SonWin. Overgangen til økonomistyring i EG Xena har været overraskende nem og smidig og brugerne er rigtig glade for både den nye økonomiløsning EG Xena og sammenhængen til EG SonWin", siger direktør Henrik Pedersen, Hurup Elværk.

Læs mere om EG SonWin

Kontakt os, og hør mere

Vil du høre mere om vores produkter og services? Kontakt vores team af brancheeksperter, og fortæl os om din virksomheds behov, og hvordan vi kan hjælpe dig.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Senior Sales Manager

Lotte Jensen

Tlf:  45 3035 0840

Email:  lotje@eg.dk