Energiselskabet GEV vælger EG SonWin som afregningssystem
10. november 2022

GEV vil fakturere forbrugerne med EG SonWin

Forsyningsselskabet GEV har underskrevet en aftale med EG, der skal sikre en tidssvarende it-understøttelse af afregning til selskabets kunder med EG SonWin.


- Vi har kørt en grundig proces, hvor vi har kigget på mange forskellige afregningsleverandører til forsyningsbranchen. Kun få har kunne håndtere multiforsyning med el, heraf EG SonWin Web fra EG, siger IT- og Innovationschef, Lennard Larsen, GEV og tilføjer:

- Det har været afgørende for os, at et nyt system skulle være web-baseret betjening i en hostet cloud arkitektur med fuld og åben adgang til data via veldokumenterede API. Her var det kun EG, der kunne levere på alle parametre.

For EG er det en glæde at kunne fortsætte samarbejdet med GEV på en opdateret platform:

- Vi har vundet opgaven i en skarp konkurrence, og jeg er glad for, at vi både vandt på prisen og på funktionaliteten i vores afregningsløsning EG SonWin, siger Senior Sales Manager Lotte Jensen, EG Utility.

Multiforsyningsselskab med 71.000 målepunkter

GEV er et multiforsyningsselskab, som leverer el, vand, varme og fibernet til Grindsted og lokalområdet.

GEV afregner selv alle sine kunder for el, vand og varme. Samtidig opkræver GEV for andre forsyninger i Billund Kommune på samme opkrævninger, det vil sige samfakturering, herunder Billund Spildevand, Billund Drikkevand, Filskov Vandværk og Billund Kommune.

Samtidig fungerer GEV også som kundeservice og foretager opkrævning på vegne af andre forsyninger, ligesom GEV’s nye afregningssystem EG SonWin også skal bruges selvstændigt af andre forsyninger.

Samlet set opkræver GEV cirka 43.000 installationer med cirka 71.000 målepunkter, fordelt på elhandel, elnet, vand, varme, spildevand og drikkevandsafgifter.

- Nu har begge parter sat underskriften på en rigtig god aftale og vi glæder os til at komme i gang med samarbejdet, siger Lotte Jensen.


Tidssvarende løsning til multiforsyningsselskaber

Afregningsløsningen EG SonWin er en gennemprøvet afregningsløsning, der gør livet lettere for virksomheder i forsyningssektoren. Løsningen er designet til at effektivisere din forsyningsvirksomhed. Platformen automatiserer de tidskrævende rutiner og skaber synergi mellem virksomhedens vigtigste funktionsområder.

EG er én af Nordens største leverandører af afregningssystemer til forsyningsbranchen.

Ud over EG SonWin står EG også bag afregningssystemerne EG Xellent, EG Synergy  og EG Gasell, der alle anvendes af en række af de væsentligste forsyningsselskaber i Norden.
 

Om GEV

GEV er et synligt, selvstændigt og lokalt forankret multiforsyningsselskab, der forsyner sine andelshavere med el, vand, varme og fibernet.

Læs mere om GEV
 

Om EG

EG er en markedsledende leverandør af nordisk branchesoftware til private og offentlige kunder. EG's Software-as-a-Service er udviklet af specialister med dyb brancheviden, der understøtter kundernes forretningskritiske og administrative processer. EG beskæftiger 1.700+ medarbejdere primært i Norden. Koncernens omsætning var i 2021 DKK 1,755 mia. 

Læs mere på eg.dk 
 

Yderligere oplysninger

For yderligere oplysninger, kontakt venligst Senior Sales Executive Lotte Jensen.

Læs mere om EG SonWin, der der gør livet lettere for virksomheder i forsyningssektoren