John Carlsen & Kjeld Myhre
28. juni 2021

John ta'r touren tilbage til Gran Sasso – efter 32 år

Efter 32 år vil den tidligere professionelle cykellegende John Carlsen nu forsøge igen at besejre Gran Sasso, hvor han nåede sin karrieres tinde som vinder af 8.etape af Giro d'Italia i 1989.

- Min deltagelse i Giro'en i 1989 var højdepunktet i min cykelkarriere, idet jeg vandt 8. etape, som gik fra Rom til Campo Imperatore, Gran Sasso. Målet lå helt på toppen af en 27 km lang stigning i 2.400 meters højde, fortæller John Carlsen, som på det tidspunkt var den første dansker, der havde vundet en bjergetape i Giro'en.

I dag arbejder John Carlsen som Industry Specialist i EG, men han har ikke opgivet drømmen om endnu engang at se den italienske bjergtop over cykelstyret:

- Siden jeg stoppede min sportskarriere i 1991, har jeg ikke været en del af cykelverden. I stedet valgte jeg at  gå ind i erhvervslivet, og i dag arbejder jeg med salg af avancerede softwareløsninger til byggebranchen for EG, hvor jeg efterhånden har været i 20 år. Jeg har dog holdt formen vedlige på cyklen og bevaret drømmen om en dag at tage til Italien og genopleve turen op ad Gran Sasso, fortæller John Carlsen.

I 2020 begyndte drømmen at tage form:

- Da EG indførte en såkaldt Volunteer Day for alle medarbejdere, hvor man kan bruge en dag på frivilligt arbejde hvert år, inspirerede det mig til at spørge, om jeg måtte bruge dagen på at cykle, og om EG ville støtte min ide om at generobre bjerget med et sponsorat, hvis touren samtidig støttede et godt formål.

Det var EG heldigvis med på, forklarer John Carlsen, der har allieret sig med den velgørende organisation, SMILfonden, som arbejder for at gøre hverdagen for alvorligt og kronisk syge børn lidt bedre.

Fra EG Ballerup til Gran Sasso på 14 dage

John Carlsen ville ikke bare flyve til Italien. I stedet besluttede han at cykle hele vejen fra Danmark, en tur på knap 2.200 km gennem Tyskland, gennem Østrig og så ind i Italien og langs Riminikysten til Gran Sasso sammen med vennen Kjeld Myhre.

Startskuddet går fredag den 13.august 2021 med afgang fra EG's lokation i Ballerup kl. 10.00 og med forventet ankomst på toppen af Gran Sasso fredag den 27 august 2021 kl. 12.00.


Om SMILfonden

Smilfonden er stiftet af Sisse Fisker og har som vision at give børn med alvorlige og kroniske sygdomme et bedre liv. Fonden skaber værdifulde fællesskaber og øger livskvaliteten for familier med alvorligt og kroniske syge børn på tværs af diagnoser. Det sker ved at give børnene en vigtig pause fra sygdom gennem sociale aktiviteter både på og udenfor hospitalerne.

Læs mere om SMILfonden

Om John Carlsen

John Carlsen er født i Vinderød og er tidligere cykelrytter. Han kørte professionelt fra 1988-1991 og vandt som den første dansker en etape i Giro d'Italia i 1989. Han har desuden deltaget tre gange i Tour de France, og to gange i Vuelta à Espana. John Carlsen arbejder i dag som Industry Specialist i EG Construction.

Se John Carlsens Facebook side


Om EG

EG leverer branchesoftware, der hjælper vores kunder med at udvikle deres virksomhed yderligere.  

EG har mere end 1.500 medarbejdere, der primært arbejder fra lokationer i Norden samt på et fælles udviklingscenter i Polen. Vi udvikler, leverer og servicerer vores egen software til kunder i den private og offentlige sektor. Læs mere om EG.

Læs mere om EG's frivillighedsprogram