Lønsystem og Corona
01. maj 2020

EG understøtter nye lønopgaver som følge af særlove

Hastelovgivningen i kølvandet på Corona-krisen har skabt travlhed i det offentlige, hvor en stribe ændringer i fx dagpengeregler og ferieloven skal håndteres.

Derfor har EG Silkeborg Data nedsat en særlig task force til at understøtte kundernes behov:

- En række nye særregler er trådt i kraft med usædvanlig kort varsel, og vores offentlige kunder har virkelig haft behov for, at vi trådte til med nye løsninger.

Derfor har vi i EG Silkeborg Data nedsat en særlig task force, der dagligt koordinerer de opgaver og udfordringer, som følger med Corona-smitten i Danmark.

I den forbindelse har været en stor tilfredsstillelse for mig at se, at vi har været i stand til træde til med hurtige ændringer og nyudvikling i vores systemer, selv om alle vores medarbejdere sidder hver for sig og arbejder hjemmefra, siger direktør Jakob Bækgaard Riis, SD Payrole.

Flere små og store løsninger

For at understøtte kommunernes nye opgaver har EG Silkeborg Data blandt andet:

  • Udviklet en særlig dagpengeløsning, som understøtter kunderne i at søge dagpengerefusion fra første sygedag/karantænedag
  • Sikret, at kunderne har opdaterede data i systemerne Tjenestetid, BI og Datawarehouse også på helligdage. Normalt sker der ikke opdatering af data på helligdage, men det er ændret i april og maj, så der sker opdatering alle dage, undtagen søndage i april og maj. Det har medført, at SD har medarbejdere på vagt på helligdagene.
  • Udviklet en ny udtræksmulighed i Tjenestetid, så kunderne kan lave udtræk på det Corona/COVID-19 fravær, der ikke er sendt over i lønsystemet endnu.
  • Lukket op for muligheden for at overføre mere end fem feriedage i MineValg i MinLøn og Medarbejdernet

- Desuden laver vi løbende et hav af kundespecifikke udtræk, så vores kunder har de data, de skal bruge i en tid, hvor der er store udfordringer med fravær på grund af medarbejdere med Corona-smitte eller mistanke om smitte og de mange nye ansatte, der blandt andet skal varetage øget bemanding på corona afsnit på hospitalerne, ekstraordinære rengøringsopgaver på sygehuse, plejehjem mm, Marlene Villefrance Neve, der er Senior Product Manager i SD Payrole.

Hvor længe den ekstraordinære indsat kommer til at stå på, afhænger af Corona-krisens udvikling:

- Lige nu ved ingen, hvor længe krisen vil vare, eller hvad der kommer til at ske.

Vi vil derfor gøre, hvad vi kan for hele tiden at tilpasse vores løsninger, så de understøtter kommunernes og regionernes helt usædvanlige behov i en helt usædvanlig tid.

Jeg tror, det er i denne tid, at vi som leverandører får testet vores ønske om at skabe værdi for kunderne, og det tager vi alvorligt, siger direktør Jakob Bækgaard Riis.

Læs mere om SD Løn: Få et effektivt og fleksibel lønsystem