EG Optima
13. april 2019

Gennembrud for EG's nye vagtplansystem EG Optima

Som underleverandør til Fujitsu har EG Silkeborg Data vundet opgaven med at levere et løn- og vagtplansystem til Brøndby Kommune på en seksårig aftale med option på yderligere to år.

Dermed er Brøndby Kommune den 4. offentlige kunde, der vælger det nye vagtplansystem, EG Optima, sammen med det velkendte lønsystem, SD Løn, fra EG Silkeborg Data.

– Vi er meget glade for at få endnu en offentlig kunde på vores nye vagtplanløsning, EG Optima, som vi har investeret mange penge i at udvikle og tilpasse til det danske marked, siger CEO Allan Jepsen, EG Silkeborg Data:

– Vi er også meget glade for, at vi sammen med Fujitsu har fået en hel ny kunde.

Brøndby Kommune er en meget spændende samarbejdspartner, fordi de har lige præcis de tanker om digitalisering og decentralisering, som vi bygger vores løsninger på.

Vi udnytter vores dybe branchekendskab fra samarbejdet med det offentlige Danmark til at udvikle og levere software, der understøtter og effektiviserer hverdagens arbejdsgange – i tæt samspil med Fujitsu, siger CEO Allan Jepsen, EG Silkeborg Data.

Læs artikel: En digital kommune er afhængig af sit løn- og vagtplansystem


Brøndby Kommune får nye muligheder


Hos Brøndby Kommune har valget af Fujitsu som hovedleverandør været oplagt, fordi man har haft et frugtbart samarbejde gennem de seneste seks år. Det har desuden givet god mening at vælge EG Silkeborg Data som underleverandør af løn- og vagtplansystem, fordi Fujitsu og EG har et velfungerende makkerskab i en række kommuner, lyder det fra Brøndby Kommune:

– Vi har haft et rigtig godt samarbejde, som vi gerne vil styrke og bygge videre på. Vi glæder os meget til at få det nye systemlandskab op at køre, og vi har store forventninger til, at det kan modernisere både økonomistyringen og lønområdet yderligere via automatisering, mere effektive processer og nye funktionaliteter.

Samtidig får vi med valget af EG to løsninger, der i højere grad spiller sammen, siger økonomichef i Brøndby Kommune, Rasmus Møller.

Læs artikel: Bedre ressourcestyring i Region Hovedstaden skal optimere patientforløb


EG Optima anerkendt af markedet

Med salget til Brøndby Kommune er EG Optima for alvor ved at etablere sig på det kommunale marked i Danmark.

Løsningen giver mulighed for planlægning af behovsstyret bemanding inden for sundhed, pleje og omsorg og betyder en mere jævn arbejdsbelastning for medarbejderne. Løsningen sikrer de rette kompetencer over for borgere og patienter og forbedrer den samlede kapacitets- og ressourceudnyttelse.

Samtidig får medarbejderne i kommunen en væsentligt større grad af brugervenlighed og fleksibilitet med de mange apps i løsningen.

Den samlede aftale med Brøndby Kommune, der omfatter hovedleverancen bestående af Fujitsus økonomistyringssystem Prisme 2015 og EG Silkeborg Datas leverance af EG Optima og SD Løn, træder i kraft den 1. januar 2020 og løber de kommende seks år med en option på yderligere to år.

EG Silkeborg Data leverer dermed løn- og vagtplanløsninger til fire ud af fem regioner og 29 kommuner inklusive den nye kunde Brøndby Kommune.

Læs mere: Løn, økonomi og administration

Læs mere: Få et effektivt og fleksibelt lønsystem