Dyvekeskolen gav it-firma helt nye ideer
Ideerne væltede frem, da 6.V fra Dyvekeskolen fra Amager fremlagede resultatet af to måneders arbejde som en del af projekt Coding Class Cph.
Nervøsiteten var til at mærke i luften, da eleverne fra 6.V på Dyvekeskolen på Amager i dag fremlagde resultatet af deres arbejde med at finde på innovative og kreative metoder til at få flere unge mellem 15 og 18 til at bruge digitale selvbetjeningsløsninger.
Efter tur fremlagde eleverne deres projekter, som er en del af læringsprojektet Coding Class Cph, hvor eleverne sammen med deres lærere har arbejdet med at løse en opgave, som de har fået stillet af en virksomhed.
- Det har været sjovt at se, hvordan de her dygtige 6. klasses elever, har taget opgaven hamrende alvorligt og har produceret nogle skæve og sjove storyboards ud fra vores pitch, siger senior consultant, Dennis Jon Rostrup, EG.
Alle vandt og ingen tabere
De 18 elever kom med en række sjove eksempler på små reklamer for selvbetjening på de sociale medier. Både nye slogans, nye logoer og små sjove fortællinger til kampagner produceret i det særlige værktøj Scratch blev vist frem og forklaret.
Men et dommerpanel bestående af tre medarbejdere fra EG faldt dog over Rebecca, Adel og Fahads lille video, om den seje lillebror, der hjælper storebror med den digitale selvbetjening.
For EG er det dog ikke så meget de konkrete forslag som selve processen, der har givet værdi:
- Vi skal huske på, at de selvsamme unger, som nu hjælper os med at promovere vores løsninger til deres egen målgruppe eller til de forældre som skal belære børnene om muligheden ved digital selvbetjening, også er de unger, der meget snart skal benytte vores selvbetjeningsløsninger til at flytte hjemmefra, skifte tandlæge eller skifte læge, siger Dennis Jon Rostrup:
- Vi vil gerne være med til at sætte fokus på området, så flere unge ser potentialet i at håndtere kommunikationen digitalt fremfor at sætte sig til rette i en stol i borgerservice og vente.
Og hvem er bedre til at skabe en fortælling om vigtigheden af at bruge digital selvbetjening end målgruppen selv, siger senior consultant, Dennis Jon Rostrup, EG.
Efter fremlæggelsene var der sodavand og pizza til hele klassen, så alle blev anerkendt for deres forslag.
For tanken med Coding Class Cph er at undgå at dele deltagerne i tabere og vindere, men at give alle appetit på at arbejde med it og innovation i fremtiden:
- Danmark mangler kvalificerede it-udviklere, og efterspørgslen på medarbejdere i it-branchen ser ikke ud til at blive mindre i fremtiden.
Et projekt som Coding Class Cph kan være med til at skærpe de unges interesse og appetit på innovation og it, så jeg håber da, at vi om få år ser nogle af dem igen som medarbejdere, siger divisionsdirektør Johnny Iversen, EG.
Læs mere: Gør borgerservice enkel med EG Selvbetjening
Yderligere oplysninger
For yderligere oplysninger, kontakt venligst Dennis Jon Rostrup, Senior Consultant,Product Management, på mobil 2788 9336 eller e-mail dejro@eg.dk