Kundereference

Tiltrækker arbejdskraft med it-værktøjer

Finn A. Christensen er blevet omfattende digitaliseret. Det har medført store besparelser i driften og tiltrækker arbejdskraft.

Tiltrækker arbejdskraft med it-værktøjer

Den næste generation af håndværkere vil have teknologi i hverdagen. Det er tydeligt for tømrer- og murerfirmaet Finn A. Christensen i Frederikshavn, der oplever, at it-værktøjerne er med til at tiltrække arbejdskraft. Håndværksvirksomheden er netop blevet omfattende digitaliseret, og det har medført store besparelser i driften.

Det, der har gjort den største forskel for os, var at få kørt systemerne sammen. I dag er alt registreret på sagen, så uanset om vi giver tilbud, fakturerer eller efterkalkulerer, er data tilgængelige. Finn A. Christensen, adm. direktør i Finn A. Christensen A/S i Frederikshavn.


Selvom it-værktøjer ikke er noget nyt for Finn A. Christensen i Frederikshavn, var indførelsen af et nyt it-setup med til at rykke virksomheden op i en ny digital liga. Siden er der sparet mange penge på administrationen, og økonomien kører bedre, fordi der er bedre styr på byggesagerne og bedre overblik i hverdagen.

Administrerende direktør Finn A. Christensen fortæller, at firmaet nu har en rutine, hvor de godkender timer og materialer hver morgen, og på den måde kan de straks se status på byggesager og fakturere, hvis det er nødvendigt.

"Det, der har gjort den største forskel for os, var at få kørt systemerne sammen. I dag er alt registreret på sagen, så uanset om vi giver tilbud, fakturerer eller efterkalkulerer, er data tilgængelige. Vi har eksisteret i 25 år, og vi har altid haft godt styr på forretningen, men med et komplet it-værktøj er det hele blevet meget nemmere," siger Finn A. Christensen, adm. direktør i Finn A. Christensen A/S i Frederikshavn.

Unge medarbejdere efterspørger ny teknologi

Ud over de optimerede arbejdsprocesser bidrager digitaliseringen også med den fordel, at det bliver nemmere at tiltrække og fastholde medarbejdere. Digitaliseringen har på ingen måde betydet et farvel til håndværkstraditionerne eller den særlige virksomhedskultur. Tværtimod er it-værktøjerne med til at vedligeholde det gode sammenhold på arbejdspladsen.

Når vi ansætter unge medarbejdere i dag, vil de gerne vide, om vi bruger ny teknologi. Til daglig registrerer vores folk arbejdstid og materialer elektronisk, og vi har en lukket Facebook-gruppe. Det gør sammenholdet bedre (…) vi ved, at det trækker medarbejdere til. Finn A. Christensen, adm. direktør i Finn A. Christensen A/S i Frederikshavn.


Effektiv administration er guld værd 

It-systemet har betydet, at der er mere sammenhæng i arbejdsprocesserne i virksomheden. Den enkelte medarbejder kan eksempelvis registrere sine arbejdstimer direkte på en byggesag, og meget tastearbejde er gjort overflødigt. Kommunikationen internt og med bygherrer og samarbejdspartnere er også blevet nemmere – her er digitaliseringen i nogle tilfælde endda blevet obligatorisk.

"Byggebranchen er forandret. Før fik vi for eksempel udbudsmateriale i store kasser – i dag kommer det hele elektronisk. It er blevet en naturlig del af håndværkerens hverdag, og jeg tror på, at der vil komme endnu mere it på byggepladserne i fremtiden. Vi kan stadig gøre meget information om byggesagerne tilgængelig for den enkelte – fx tegninger og udbudsmateriale," fortæller Finn A. Christensen.

I 2018 vandt Finn A. Christensen A/S prisen som årets mest it-parate håndværker. Priserne som årets mest it-modne virksomhed uddeles hvert år og overrækkes på Dansk Byggeris it-messe.