Kundereference
Syddjurs Kommune har valgt EG Sensum One
Implementeringen af EG Sensum One omfatter myndighed og tilbud inden for social-, psykiatri/rusmiddel- og handicapområdet.
Implementeringen af EG Sensum One omfatter myndighed og tilbud inden for social-, psykiatri/rusmiddel- og handicapområdet.
I 2022 gik Syddjurs Kommune på jagt efter et myndighedssystem til det specialiserede socialområde, der kunne samarbejde med deres socialfaglige dokumentationssystem EG Sensum Bosted og understøtte voksenudredningsmetoden VUM 2.0 og FFB.
Løsningen blev EG Sensum One, og socialchef Mads Andreasen ser tilbage på en hård, men vellykket implementering. Forude venter mere hårdt arbejde, men også en sammenhængende og fremtidssikret løsning, der vil være med til at udvikle fagligheden og gøre det muligt at levere endnu bedre kvalitet i indsatsen til borgerne i Syddjurs Kommune.
"Selv om vi var first mover på EG Sensum One, er vi kommet meget fint igennem, ja stort set gnidningsfrit. Alle medarbejdere har set behovet for at indføre et fagsystem til myndighed og VUM 2.0. Nu skal vi give tid til, at medarbejderne på tværs kan blive trygge ved at arbejde og samarbejde på en ny måde", siger socialchefen.
For medarbejderne i Syddjurs Kommune er det en stor omvæltning både at få et fælles system til både myndighed og udfører og at arbejde med VUM 2.0-metoden.
"Set i bakspejlet har vi bidt over et stort brød ved at implementere nyt fagsystem og ny metode på én gang. Men vi havde ikke noget valg, for vi manglede et fagsystem, der kunne understøtte VUM 2.0", siger Mads Andreasen.
Selv om Syddjurs Kommune var en af de første kommuner på EG Sensum One, har børnesygdommene været få og til at leve med:
"Fordelen ved at være first mover er jo, at vi har haft en rigtig god og tæt dialog om udviklingen af systemet. Med vores faglige forståelse har vi haft mulighed for at få sat en række fingeraftryk på den færdige løsning via en tæt dialog. Ulempen har været, at vi ikke rigtig har kunnet trække på andres erfaringer, og selv har været nødt til at træffe en række beslutninger om, hvordan skabeloner skulle udformes osv. Jeg synes, vi har været modige i vores valg af EG Sensum One, men vi har også følt os i sikre hænder til at være modige. Nu håber jeg, at andre kan drage nytte af vores arbejde og erfaringer".
De ca. 400 medarbejdere i myndighed og på kommunens tilbud er nu alle undervist og i gang med at få nye metoder og et nyt værktøj helt ind under huden:
"Forude ligger der stadig meget hårdt arbejde, men det er en investering i fremtiden. Vi ser fordelen ved, at rådgiveren i myndighed og kontaktpersonen på tilbuddet kan tilgå den andens oplysninger om borgerens planer og mål samt effekten af indsatsen.
Ved at dokumentere efter samme metode i et fælles system etableres der et fælles sprog og et stærkere fælles billede af borgerens ofte komplekse situation. Tilsammen skaber det et fundament for stærkere og mere koordinerede indsatser. Det er naturligvis godt for medarbejderne, men først og fremmest godt for den enkelte borger".
Med implementeringen af EG Sensum One og VUM 2.0 i Syddjurs Kommune er der sat fuldt blus på betydningen af god og værdiskabende dokumentation af den socialfaglige indsats:
"Dokumentation er en kæmpestor del af det socialfaglige arbejde, og vi kan ikke leve uden dokumentation. God dokumentation er fx forudsætningen for borgernes retssikkerhed og skaber gennemsigtighed i sagsbehandlingen. Dokumentation er jo en vigtig del af dialogen med borgeren, hvor man altid kan vende tilbage og se baggrunden for og de forskellige syn på de indsatser, som er ydet.
Med VUM 2.0 har vi desuden som noget meget vigtigt fået borgerens mål, ønsker og drømme med som en del af dokumentationen side om side med rådgiverens faglige observationer og vurderinger, hvilket er et stort fremskridt. Det er ikke det samme som at vi skal dokumentere alt og mere end før.. Det handler i højere grad om, at rådgiverne fskal dokumentere det, som giver mening, og som er relevant for den enkelt borger", siger socialchef Mads Andreasen, Syddjurs Kommune.
Implementeringen af EG Sensum One omfatter myndighed og tilbud inden for social-, psykiatri/rusmiddel- og handicapområdet.
Med EG Sensum One og VUM 2.0 har vi fået en sammenhængende og fremtidssikret løsning, der vil være med til at udvikle fagligheden og gøre det muligt at levere endnu bedre kvalitet i indsatsen til borgerne i Syddjurs Kommune.Socialchef Mads Andreasen, Syddjurs Kommune
Syddjurs Kommune i Region Midtjylland har knap 44.000 indbyggere. Læs mere om Syddjurs Kommune.
Med EG Sensum One får I en højt specialiseret socialfaglig løsning, som sætter borgen i centrum og giver mulighed for at skabe bedre liv gennem målbar udvikling.
Læs mere om EG Sensum OneEG leverer innovative it-løsninger til det offentlige baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.
Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.
Senior Sales Executive
Martin Clemmensen Nielsen
Tlf.: +45 7260 1062
Email: macni@eg.dk