Kundereference
Region Midtjylland
Ros, ris og påbud var resultat, da Styrelsens for Patientsikkerhed gennemførte de første tilsyn i Region Midtjylland. Derfor vedtog regionen en plan om at ensarte arbejdet med sundhedsdokumentation.
Læs mere herRos, ris og påbud var resultat, da Styrelsens for Patientsikkerhed gennemførte de første tilsyn i Region Midtjylland. Derfor vedtog regionen en plan om at ensarte arbejdet med sundhedsdokumentation.
Læs mere herDa Styrelsen for Patientsikkerhed i 2018 dukkede op på de første risikobaseret tilsyn på regionens bosteder, varierede vurderingerne af de enkelte tilbud lige fra ingen problemer til et påbud om at indstille arbejdet med medicinhåndtering.
Vi skulle ensarte den sundhedsfaglige dokumentation og valgte derfor at implementere sundhedsmodulet i EG Sensum i de syv specialområder med bosteder.Randi Degn Jensen, Sundheds IT konsulent, Psykiatri og Social, Region Midtjylland.
På den baggrund valgte psykiatri- og socialledelsen at udarbejde en samlet handlingsplan for den socialfaglige indsats på socialområdet.
Målet var at skabe en ensartet dokumentationspraksis på tværs af de enkelte tilbud for at sikre borgerne en god og veldokumenteret sundhedsfaglig indsats.
Opgaven var en udfordring af flere årsager. Først og fremmest spænder Region Midtjylland over otte specialområder med knap 3.000 medarbejdere og 1.600 borgere med vidt forskellige behov.
For det andet var der stor forskel på, hvordan de enkelte tilbud greb opgaven an.
- Vi skulle ensarte dokumentationen og valgte derfor at implementere sundhedsmodulet i EG Sensum i de syv specialområder, der har bosteder, forklarer Sundheds IT konsulent, Randi Degn Jensen, Psykiatri og social i Region Midtjylland.
Sammen med kollegaen Laila Adela Zadeh Nielsen har stået for at implementere løsningen, uddanne kollegerne og følge op på, hvordan opgaven er løst lokalt.
Sundhedsmodulet et system-i-systemet, så den sundhedsfaglige dokumentation hænger godt sammen med den socialfaglige dokumentation.Laila Nielsen, Sundheds IT konsulent, Psykiatri og Social, Region Midtjylland
Resultatet af indsatsen har båret frugt:
- Den fleksible løsning blev hurtigt solgt på brugergrænsefladen, for sundhedsmodulet er overskueligt og giver et godt overblik. Desuden er sundhedsmodulet et system-i-systemet, så den sundhedsfaglige dokumentation hænger godt sammen med den socialfaglige dokumentation siger Laila Nielsen:
-Allerede nu kan vi se, at et af de steder, som fik kritiske bemærkninger ved det første risikobaserede tilsyn, har fået ros for opbygningen af dokumentation. Tilbagemeldingen er, at dokumentationen er blevet meget bedre og at vi har sat barren højt.
Både Randi og Laila oplever desuden, at medarbejderne har fået øjnene op for helt nye sider af borgeren, fordi de har fået større fokus på den sundhedsfaglige del af indsatsen.
- Sundhedsmodulet har været med til at skabe en langt større lokal viden om sundhed på et helt andet plan samt ny viden om borgerens tilstand. Det er gør bostederne til bedre samarbejdspartnere for fx de praktiserende læger, fordi de nu har fået et sprog, så de kan beskrive og dokumentation for borgerens sundhedstilstand, siger Sundheds IT konsulent, Randi Degn Jensen, Psykiatri og Social i Region Midtjylland.
De syv specialområder i Region Midt, der anvender sundhedsmodulet i EG Sensum, er Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge, Specialområde Holmstrupgaard, Specialområde Børn og Unge, Specialområde for Autisme, Specialområde Hjerneskade, Specialområde Udviklingshæmmede og ADHD og Specialområde Socialpsykiatri Voksne
Region Midtjylland er en af Danmarks fem regioner med hovedansvaret sundhedsvæsenet, regional udvikling og drift af en række sociale institutioner i Midtjylland.