Kundereference

Favrskov Kommune – EG Selvbetjening og NetForvaltning Vielse

Favrskov Kommune

Favrskov Kommune – EG Selvbetjening og NetForvaltning Vielse

Lad borgerne udfylde ægteskabserklæringen – og modtag den direkte i jeres vielsessystem.

Vielserne bliver ikke færre, så vi finder ressourcer i en smartere måde at løse opgaverne på. Anette Kjærgaard, teamleder, Borgerservice

Styr på papirarbejdet
I Favrskov Kommune er det blevet meget nemmere at få styr på papirerne inden vielsen. Integrationen mellem EG Selvbetjening og NetForvaltning Vielse sikrer, at ægteskabserklæringer bliver sendt direkte til kommunens digitale vielsessystem. Det betyder, at borgerne ikke længere behøver at møde op på rådhuset for at udfylde papirerne. Derudover modtager kommunen den udfyldte ægteskabserklæring og skal derfor ikke bruge tid på at taste oplysningerne ind. 

NemID fik sat skub i tingene
I Favrskov Kommune har man oplevet en markant stigning i antallet af digitale henvendelser, efter at NemID blev indført. Kommunen modtager nu i gennemsnit 8-10 digitale ægteskabserklæringer om ugen, hvor den før fik ca. 1-2 om måneden. Det betyder, at businesscasen er til at få øje på, da borgerne nu i stigende grad er begyndt at betjene sig selv over internettet til gavn for både dem selv og kommunen.

Stor hjælp i kommunen
De digitale ægteskabserklæringer har betydet, at kommunens ressourcebesparelser i form af medarbejderreduktioner har været knap så mærkbare. Anette udtaler i den forbindelse: "Vielserne bliver ikke færre, så vi kan udelukkende finde ressourcer i en smartere måde at løse opgaverne på". Derfor har kommunen været meget begejstret for det digitale flow i vielsessagerne, som sikrer en hurtigere og mere ensartet sagsbehandling. 

Parrene er godt tilfredse med at kunne udfylde ægteskabserklæringen elektronisk. Anette Kjærgaard, teamleder, Borgerservice

Borgerne er klar til at være digitale
Anette udtaler, at langt størstedelen af de giftelystne i kommunen har en alder, som hører til kategorien af digitale borgere. Det betyder, ifølge Anette, at borgerne er klar til de digitale indberetninger: "De oplevelser, jeg har med borgerne, er, at parrene er godt tilpasse med at kunne udfylde ægteskabserklæringen elektronisk med Digital Signatur eller NemID". 

Anette understreger i den forbindelse, at det betyder meget for borgernes brug af løsningen, hvordan kommunen 'sælger' den på hjemmesiden. I Favrskov har kommunen derfor valgt på hjemmesiden at opfordre borgerne til at anvende de digitale ægteskabserklæringer, så både kommunen og borgerne kan få gavn af den digitale selvbetjening.

Kontakt os

Salgsdirektør

Per Mouritsen