Kundereference

Entreprenør digitaliserer sig til succes

TL BYG i Aalborg har haft succes med at lade it-værktøjer indgå som en del af vækstplanen.

TL Byg

TL BYG digitaliserer sig til vækst

Digitale værktøjer har været en af hovedårsagerne til den positive udvikling, som entreprenørvirksomheden TL BYG i Aalborg har oplevet i de senere år. Virksomheden har nemlig haft succes med at lade it-værktøjer indgå som en del af vækstplanen. Fokus og bedre styring af arbejdsprocesserne har ført til bedre omsætning og flere medarbejdere.

Digitaliseringen har givet os et meget detaljeret overblik over virksomhedens spidsbelastninger og kendskab til eventuel luft i ordrebøgerne. Når tallene i it-systemet er valide, har ledelsen et ideelt styringsværktøj. Henrik Melgaard, regnskabschef i TL BYG.


It-værktøjer er et af tre kerneområder, der skal understøtte en vækstplan hos TL BYG. Firmaet beskæftiger i dag cirka 220 mand, og ud over at fokusere på digitaliserede arbejdsprocesser fokuserer virksomheden på synlighed over for kunden og kompetenceudvikling af eksisterende og nye medarbejdere.

Ifølge regnskabschef Henrik Melgaard har it-værktøjerne været hovedårsagen til den positive udvikling både i vækst og tilgang af medarbejdere og ordrer, som virksomheden har haft gennem de seneste år.

Der er ingen tvivl om, at vores fremgang er drevet af, at vi nu har kunnet stramme op på alle procedurer, og at alle medarbejdere ved, hvordan vi behandler byggesagerne. Den daglige registrering har medført, at vi kan holde budgetterne og ikke risikerer at få ubehagelige overraskelser, når sagerne skal afsluttes. Henrik Melgaard, regnskabschef i TL BYG.

 

Daglige registreringer giver valide tal

Den systematiske tilgang til arbejdsprocesserne har gjort sagerne mere transparente for både kunder og medarbejdere. For byggelederen betyder den daglige registrering i EG Webtid også, at han langt nemmere kan styre projekterne, fordi han har det daglige overblik over forbruget. Dermed risikerer han ikke at bruge flere penge end budgetteret, og hvis et projekt kører skævt, kan han nå at reagere i tide.

"Digitaliseringen har givet os et meget detaljeret overblik over virksomhedens spidsbelastninger og kendskab til eventuel luft i ordrebøgerne. Når tallene i it-systemet er valide, har ledelsen et ideelt styringsværktøj. Som regnskabschef kan jeg desuden nemt lave månedsrapporteringer til direktion og bestyrelse, da de seneste forventninger til resultatet af projekterne, vurderet på baggrund aktuelle omkostninger, som er godkendt af byggelederen, altid ligger tilgængeligt," siger Henrik Melgaard, regnskabschef i TL BYG.

Implementering af it-værktøjer kræver ledelse

Digitaliserede arbejdsprocesser blev en del af TL BYG's strategi for et års tid siden. Det betyder, at virksomheden ønsker at være førende inden for it-systemer og løbende undersøger markedet. Det kræver fokus og ledelse. I forhold til valg af systemer og implementering har TL BYG nedsat en it-gruppe, men der ligger også en ledelsesmæssig opgave i at få medarbejdere og leverandører til at tage it-værktøjerne til sig. Ellers bliver digitaliseringen ikke en succes.

"Digitalisering kræver fokus fra ledelsen. Mit råd til andre er at indføre it i det tempo, der passer til virksomheden og dens medarbejdere. For os har det været vigtigt ikke at trække det ned over hovedet på medarbejderne, men at implementere det på en måde, så det også gavner deres daglige arbejde fra starten. Derfor satte vi nogle ressourcer af, så medarbejderne kom godt i gang," siger Henrik Melgaard.

Det kan altså godt betale sig ikke at være for ambitiøs fra starten. I dag registrerer alle medarbejdere deres tid og materialer på appen EG Webtid.

Også over for leverandørerne har TL BYG gjort en indsats for at digitalisere, og det har givet store besparelser at tage den dialog: I dag kommer stort set alle fakturaer ind elektronisk, og det sparer rigtig meget administrationstid, når fakturaerne kan håndteres digitalt.

De imponerende resultater af det målrettede arbejde med digitalisering har formentlig også gjort indtryk på folk i branchen. Således vandt TL BYG Dansk Byggeris pris som årets mest it-parate håndværksvirksomhed i 2018.