Atomatisk flytteafregning i EG Bolig 3
07. oktober 2024

Nyt til EG Bolig 3: Spar op til 80% af tiden på flyttesager

Hvis du gerne vil slippe for besværet med de administrative opgaver i forbindelse med flyttesager, så er der nu en god løsning i EG Bolig 3.

For at lette arbejdet i forbindelse med fraflytning, har EG nemlig udviklet et nyt modul til EG Bolig 3, der automatiserer hele processen – lige fra lejeren opsiger sit lejemål, til hun modtager den endelige flytteafregning.

Hvis man tilkøber modulet, Automatisk flytteafregning,er der to veje til at automatisere arbejdet med flyttesager:

"Hvis man ønsker den ultimative og forkromede løsning, så kan man faktisk lade lejeren selv starte hele den automatiske proces", forklarer Product Manager, Anders Schrøder Mortensen, EG.

Det kræver blot, at man anvender modulet Online opsigelse i EG BoligExtranet. EG BoligExtranet er EGs boligportal med fuld integration til kundernes administrationssystem.

"Så kan lejeren selv melde ind på denne boligportal, at hun vil flytte og hvornår. Så starter den automatiske proces, der helt uberørt af menneskehænder ender med, at lejeren automatisk får en flytteafregning," siger Anders Schrøder Mortensen.

Hvis man ikke benytter EG BoligExtranet, så er det næsten lige så let:

"Så skal man bare indtaste lejerens opsigelse, som man har modtaget via e-mail, en blanket eller fx et telefonopkald i standardmodulet Flyttesag, hvorefter resten af forløbet er helt automatiseret med tilkøbet af modulet, Automatisk flytteafregning".

Når opsigelsen træder i kraft, registrerer systemet automatisk, når de relevante dokumenter og oplysninger er indhentet, og sagsbehandleren kan let se, hvor langt processen er kommet.

Hvis der er behov for det, kan sagsbehandler også gribe ind i den automatiske proces og fx springe et led over eller helt ændre forløbet til manuel afregning.

Kun få manuelle forløb tilbage

I 80% af alle tilfælde vil opsigelsen kører hele vejen igennem til den endelige afregning.

"I første udgave af modulet, Automatisk flytteafregning, vil der være enkelte opsigelser, der forsat skal håndteres manuelt. Det er typisk sager med dødsbo eller gæld til 3. part i boligen. De sager vil være tydeligt markeret i systemet. Så det er nemt at gå ind og fikse udfordringen, så resten af processen kan fortsætte automatisk. Vi kommer dog til løbende at udvikle modulet, så det vil omfatte alle flyttesager," siger Product Manager Anders Schrøder Mortensen, EG.

Vurderingen er, at der kan spares op til 10 minutter på hver flyttesag. Har man mange flyttesager, kan det derfor hurtigt betale sig at automatisere processen.

"Desuden reducerer løsningen risikoen for at lave fejl i sagsbehandlingen, der desuden bliver helt standardiseret. Så vil der ikke være forskel i sagsbehandlingen, om det er Peter eller Pia, der sidder med opgaven".

Modulet, Automatisk flytteafregning, er udviklet i tæt samarbejde med en række pilotkunder, som et tilkøbsmodul til EG Bolig 3.

Forudsætningen for at kunne arbejde med automatisk flytteafregning er, at man anvender modulet E-syn og kører hele processen omkring flyttesager i EG Bolig 3.

Kontakt os

Lad os hjælpe dig med at finde den rigtige løsning. Gennem mange år har vi udviklet it-løsninger, som er målrettet specifikke brancher. Løsningerne ligger i skyen, og vi hjælper dig i gang – nemt og hurtigt.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Senior Sales Executive

Dorethe Tholstrup

Key Account Manager

Henrik Reenberg