EG CapLegal advokatsystem
14. maj 2024

Lever kontoret op til nye lovkrav om tidsregistrering?

Når lovgivningen vedr. registrering af arbejdstid træder i kraft den 1. juli 2024, stiller det nye krav til, hvordan der tidsregistreres på kontoret.

De nye regler om tidsregistrering betyder, at arbejdsgivere har pligt til at give deres medarbejdere mulighed for at registrere deres arbejdstid. Det bliver altså lovpligtigt for arbejdsgivere at implementere et system til tidsregistrering for medarbejderne.

Loven skal gøre det nemmere at dokumentere allerede lovpligtige regler om medarbejderes tidsregistrering og samtidig beskytte medarbejderrettigheder.

"Langt de fleste af EG Legals kunder, uanset om de anvender AdvoPro, Advo+ eller CapLegal, har allerede et modul til tidsregistrering. Der er imidlertid forskel på, hvordan det anvendes. Derfor kan det være en god idé at få gennemgået sin politik på området, så man lever op til lovgivningen, inden den træder i kraft," siger Senior Sales Executive, Lotte Juul, EG Legal.

"Hos flere af vores kunder er det kun sagshenførbar tid, der registreres. Hvis det er tilstrækkeligt, og man ikke ønsker at benytte data til andre formål, kan man vælge at oprette en arbejdsart, der fx hedder ”Administration”, hvor den tid, der ikke er sagshenførbar, kan registreres, så alle timer registreres," tilføjer Lotte Juul.

Få mere ud af dine data

Hvis man derimod ønsker at få mere ud af sine data, kan man med fordel oprette flere arbejdsarter, som fx:

  • Ferie
  • Sygdom
  • IT-opgaver
  • Uddannelse
  • ”Huset”
  • Mv.

"Hvis der er kunder, som ikke allerede har anskaffet sig et modul til tidsregistrering, er man naturligvis meget velkommen til at kontakte os," siger Senior Sales Executive, Lotte Juul, EG Legal.

EU-dom bag ændret lov

Loven udspringer af en EU-dom, der kræver ny dansk lovgivning. Loven skal desuden være med til at sikre, at arbejdsgiverne overholder reglerne i 2023-arbejdsdirektivet.