EG ProBo skaber værdi
18. juni 2024

Gør det nemt at indsamle alle data ved salg af andelsboliger med EG ProBo

Nu er det snart fortid at skulle bruge mange timer med endeløse strømme af e-mails for at indsamle de nødvendige oplysninger, når andelsboligen sælges.


Først på efteråret lanceres en revideret version af overdragelsesmodulet i EG ProBo. Modulet er udviklet i samarbejde med en række administrationsselskaber for at sikre, at alle kravspecifikationer bliver tilgodeset.

"At sælge en andelsbolig er typisk en meget arbejdskrævende proces, og derfor har vi holdt en stribe workshops sammen med en lang række kunder for at designe et modul til andelsoverdragelse", siger Senior Product Owner, Ole Lindholm Madsen, EG ProBo.

Modulet Sælg Andel kommer til at spare administrator og sælger både tid og besvær, da hele dataindsamlingen optimeres og automatiseres. Derudover bliver der nyudviklet en oversigtsside som både kan tilgås af sælger, bestyrelsen i den pågældende forening + administrator.

"Fremover bliver det nemt og hurtigt at levere en fuldt oplyst sag, så alt er klart, når den endelige overdragelsesaftale skal udarbejdes i det pågældende ERP-system", siger Ole Lindholm Madsen.

Når en andelsbolig skal sælges, får sælger adgang til modulet og kan tydeligt se, hvilke informationer, rapporter og dokumenter, der er påkrævet i forbindelse med et salg. Sælger kan på overblikssiden tilgå relevante oplysninger om processen og eventuelt påkrævede leverandørrapporter.

"Det bliver en kæmpe fordel for alle, ikke mindst for administrator, der har ansvaret for mange andelsboligforeninger og derfor skal holde styr på mange overdragelsesprocesser på én gang. Nu kan de gå ind i systemet og se, hvor langt sælger er kommet og hvilke oplysninger, der mangler. På tilsvarende vis kan sælger være selvbetjenende og selv uploade relevante dokumenter på sagen”.
 

Det nye modul indeholder en række smarte funktioner, som er blevet defineret i samarbejde med de kommende brugere:

  • Leverandører, der skal udarbejde fx el-attest, VVS-attest eller tilstandsvurdering, kan sende deres rapporter via mail, hvorefter de automatisk lægges på sagen, og status opdateres.

  • Processen kan skræddersyes til den enkelte forenings vedtægter og eventuelle tegningsregler ifbm. med godkendelser.

  • I modulet er der taget højde for alle tænkelige scenarier og godkendelsesflows, så løsningen kan bruges af både små og store administrationsselskaber.

"Både for sælger og administrator bliver det langt nemmere at samle alle de oplysninger, der skal for at kunne lave en overdragelsesaftale, ligesom både sælger og administrator løbende kan følge med i processen og se, hvad der er sket, og hvad der mangler", siger Ole Lindholm Madsen:

"Vi kører på med at få modulet gjort klar til test efter sommer, og jeg glæder mig til at kunne præsentere modulet på et webinar til september".

Modulet ”Sælg bolig” bliver en del af basispakken i EG ProBo og vil derfor ikke koste ekstra for kunderne.