Underjordisk skole for ukrainske børn
10. januar 2024

Medarbejdere donerer penge til underjordisk skole for ukrainske børn

Medarbejderne i EG donerer 26.000 € til renoveringen af en forladt kælder, der indrettes som beskyttelsesrum til en uddannelsesinstitution i Petrivska-området i Ukraine.


Hvert år får medarbejderne i EG mulighed for at bytte deres firma-julegave til en donation til velgørenhed, som EG derefter fordobler som en pengegave.

Årets donation går til humanitær hjælp til fordel for Ukraine, ligesom sidste år.

Den ukrainske skole, Petrivskiy Lycee, har allerede fået renoveret en kælder og bruger den som et bombeskjul, men det er ikke nok til at understøtte undervisningen for alle klasser.

"Ideen med projektet er at ombygge en forladt kælder til et beskyttelsesrum, der kan anvendes til undervisning, og jeg sætter stor pris på engagementet fra vores medarbejdere i at støtte især børnene, der er så dybt påvirket af krigen," siger CEO Mikkel Bardram, EG.

Donationen er muliggjort takket være et tæt samarbejde med Rotary Club Kyiv District 2232.

Siden oktober 2022 er Petrivska-området systematisk blevet angrebet af fjendtlige missiler og droner på grund af dets geografiske beliggenhed og tilstedeværelsen af kritiske infrastrukturområder af national betydning.

Imidlertid vokser befolkningen i samfundet stadig på grund af ankomsten af internt fordrevne mennesker fra Ukraines østlige områder.

Myndighederne i Petrivska-området fortsætter med at imødekomme civilbefolkningens behov. En af de største udfordringer er dsikker undervisning af børn i samfundets skoler.

I øjeblikket er der fem folkeskoler og tre børnehaver i Petrivska Village Territorial Community. I løbet af 2022-2023 lykkedes det at indrette beskyttelsesrum på de fleste af institutionerne, men der er behov for mere.

"Vi er alle i RK Kyiv oprigtigt taknemmelige over for vores danske venner - EG-teamet for den generøse finansiering af et så vigtigt projekt! Gennemførelsen af projektet vil vil gøre det muligt for børnene i Petrivska-området i Kyiv Region at fortsætte deres studier og at tage en uddannelse under sikre forhold, selv under raketangreb. Vær sikker på, at vi vil følge arbejdets fremskridt nøje," siger Tetiana Kuzmych, præsident for Rotary Club Kyiv.

Projektet, Shelter for Novi Petrivtsi Lyceum of Petrivska Community, vil starte så hurtigt som muligt.

For mere information, se denne video om projektet.