EG Collab og Sigma integrationen
20. februar 2024

Ny EG Collab og EG Sigma-integration gør byggeprocesser mere effektive

En ny integration mellem EG Collab og EG Sigma kan effektivisere byggeprocessen fra start til slut. Det handler om at bruge data på en helt anden måde, end mange byggefolk gør i dag.

"Vi skal væk fra at beslutte på mavefornemmelser og få styr på værdikæden på en helt anden måde end før", siger Joachim Skovbogaard fra entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen i en video fra EG Construction Days.

Han viser, hvordan du kan 'rejse tilbage i værdikæden' og udnytte data på en ny måde til at effektivisere de forskellige faser i et byggeprojekt. Det kan du med den nye integration mellem projektplatformen EG Collab og EG Sigma, de professionelles foretrukne kalkulationsværktøj.

Med EG Collab og EG Sigma kan vi strømline datagrundlaget. Det giver bedre overblik over projekterne og minimerer risikoen Joachim Skovbogaard, ekspert i data og procesoptimering i byggeriet, Enemærke & Petersen A/S

 

Skaber synergi med EG Collab og EG Sigma

"Vi skal væk fra manuelle opmålinger og Excelark, og ikke starte forfra i hver fase", siger Joachim Skovbogaard.

"Lige nu eksperimenterer vi med, hvordan vi kan bruge data projekteringen til at effektivisere hele byggeprocessens værdikæde. Her skaber EG Collab synergi med EG Sigma. Ved at skubbe data videre fra EG Collab til EG Sigma kan vi langt nemmere bruge tal og data fra modellen til både tilbudsberegningen, indkøb, akkord og leverancer.

Det giver os overblik og mulighed for at beslutte ud fra data og ikke mavefornemmelser. Når vi strømliner datagrundlaget, bliver processerne nemmere og mere effektive og vi slipper for at sidde og opdatere døde excelark".

 

Se videoen med Joachim - Sådan bruger du data smartere i byggeprocessen