Malermesterstævne 2023
24. februar 2023

Vellykket malermesterstævne i Nyborg

EG var på pletten sidst i januar på Nyborg Stævnet 2023, der er årets store faglige træf for malerne, arrangeret af brancheorganisationen Danske Malermestre.

- Det var et super stævne, et af de bedste med mange besøgende og gode faglige snakke, fortæller Jesper Bugge Themsen, EG-konsulent og ekspert i malerberegnerværktøjet EG MalerKalk.
På standen tiltrak EG's lille robot Egita stor opmærksomhed. Det var første gang robotten var med i Nyborg.


Kan Egita lave en opmåling?

En deltager spurgte fx, om robotten kunne lave en opmåling udover at køre rundt med fuld musik og informationer på EG-standen. Vi kan afsløre, at Egita kan ikke lave en opmåling, til gengæld gav hun anledning mange snakke om digitale muligheder.


Nye miljøkrav gælder også malerfaget

I øjeblikket er der generelt et stort fokus på beregninger af CO2 -belastningen i byggebranchen. På Nyborg Stævnet blev der - blandt andet i et indlæg fra Danske Malermestres direktør Ole Drasborg - taget hul på, hvordan malermestrene fremad skal forholde sig til de nye 2023-krav til bæredygtighed.
1. januar i år kom der krav om, at miljøbelasningen ved nybyggeri skal beregnes, en såkaldt livcyklusvurdering (LCA) af materialers CO2-aftryk.

Netop beregning af CO2 og de såkaldte LCA-beregninger har vi meget fokus på i EG Construction og arbejder konkret med, hvordan vi fremover hjælper med at gøre det nemmere for vores brugere at lave beregningerne, både inden for malerfaget og andre faggrupper.

Vi har mange løsninger til malerne, og i år havde vi udover beregnerværktøjet EG MalerKalk også brancheprogrammerne EG Construction Site til kvalitetssikring og timeregistrering, EG Xena til økonomistyring og EG Lønservice med på stævnet.