NemID lukker snart
02. april 2023

Vigtig information vedrørende nedlukning af NemID

Denne information henvender sig primært til de virksomheder, der ikke har en professionel sikker e-mailløsning som fx Fusemail fra Vipre.


Hvis du ikke har en professionel løsning, der afkrypterer dine e-mails, og du i stedet åbner dem med dit NemID medarbejder signatur, skal du læse med her.

Som det fremgår af Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside, bliver NemID sikker e-mail-løsning, som du kender i dag, ikke videreført i MitID.

Er du, eller har du været bruger af sikker e-mail i NemID, vil du ikke kunne sende og modtage e-mails gennem NemID, når NemID er lukket.

MitID kan heller ikke bruges til at dekryptere gamle e-mails krypteret med NemID. Når NemID er lukket ned, mister du adgangen til dine e-mails krypteret med NemID.

Hvis du har behov for at kunne tilgå dine krypterede e-mails efter overgang til MitID, er det derfor nødvendigt at åbne og gemme dine krypterede e-mails i et læsbart format som fx PDF. Du kan naturligvis herefter journalisere dit dokument på sagen på AdvoPro. Der er desværre ikke en let måde at gøre det på, hvis du ikke har allerede løbende har afkrypteret dine e-mails på ovennævnte måde.

Du kan læse mere her: https://digst.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2023/februar/nemid-lukker-snart/

I ovenstående kan du blandt andet læse, at du fortsat vil kunne åbne dine e-mails krypteret med NemID, hvis du bruger NemID på hardware eller nøglefil. Det er dog ikke muligt at få oplyst, hvor længe der er garanti for den løsning, hvorfor den ikke kan anbefales. Når du overgår til MitID, vil vi anbefale, at du anvender MitID appen.

Selv om den komplette nedlukning er ændret til den 31. oktober 2023, vil support på NemID ophøre den 30. juni 2023, så der er ingen hjælp at hente, hvis du satser på denne løsning.

Du kan læse mere om den nye tidsplan her: https://digst.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2023/april/overgangen-til-mitid-erhverv-gaar-ind-i-den-afsluttende-fase-30-juni-2023/

Kontakt os

Lad os hjælpe dig med at finde den rigtige løsning. Gennem mange år har vi udviklet it-løsninger, som er målrettet specifikke brancher.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Senior Sales Executive, EG AdvoPro

Lotte Juul

Key Account Manager, EG CapLegal

Ulrik Gylling