Overbliksstatus EG WinPLC
14. april 2023

Læge og EG står bag nyt digitalt værktøj til multisyge patienter

Praktiserende læge Janne Unkerskov, der selv er multisyg ved, hvor svært det kan være at holde overblikket i et sygdomsforløb med flere kroniske sygdomme og behandlinger, der overlapper. Derfor fik hun ideen til et nyt digitalt værktøj, der nu er en del af lægesystemet EG WinPLC.


- Både for mig selv og for mange af mine patienter er det umuligt at følge alle anbefalinger, siger praktiserende læge Janne Unkerskov fra Lægerne Kanaltorvet til Politiken. Hun oplever, at både lægekolleger og patienter mister overblikket i den skov af råd og behandlinger, der gives til multisyge, der typisk lider af flere kroniske sygdomme. Det kan være behandlinger og anbefalinger fra både egen læge, fysioterapeuter, kiropraktorer eller speciallæger.

Ny Overbliksstatus samler det hele

Sammen med kollegaen Astrid Drivsholm og EG har Janne Unkerskov udviklet og testet det digitale 'Overbliks-status', der hjælper lægerne med at overskue multisyge patienters kroniske sygdomme i ét statusværktøj.

Overbliksstatus samler det hele, og gør det nemmere at prioritere indsatsen på tværs af diagnoser - for hvilken behandling er vigtigst for patienten, hvis behandlingerne overlapper hinanden?

Én årlig helbredssamtale giver et bedre billede

Tidligere blev multisyge patienter indkaldt til årskontrol for hver af deres kroniske sygdomme, men nu bliver patienten i stedet indkaldt til én årlig helhedssamtale om deres kroniske sygdomme. Her vurderer lægen patientens samlede livssituation og ikke kun en enkelt diagnose. Det giver et langt bedre grundlag for at lægge en plan for medicin, behandling og forebyggelse sammen med patienten.

EG har testet Overbliksstatus i samarbejde med læger og over 280 patienter og det digitale værktøj er nu en integreret del af lægesystemet EG WinPLC.

Læs artiklen 'Janne er læge og multisyg: Nu har hun lavet en opfindelse, som hjæper både læger og patienter'

Bemærk, at artiklen kræver abonnement.