EG indgår partnerskab med 2021.ai
01. september 2022

EG og 2021.AI går sammen om AI-løsninger til socialområdet

Potentialet for sagsbehandling og beslutningsstøtte understøttet af AI/kunstig intelligens er stort og kan være med til at løse fremtidens mangel på varme hænder i det offentlige, især inden for det specialiserede socialområde.

På grund af begrænsede ressourcer, borgerdata opdelt i siloer og forældede arbejdsgange, der næsten udelukkende er baseret på subjektiv bedømmelse, har sagsbehandlere i socialforvaltningen længe siddet fast i manuelle, tidskrævende processer, når de håndterer aktive sager.

Disse processer kan fornyes og strømlines med kunstig intelligens (AI). Med AI-drevet assistance kan sagsbehandlingen blive mere automatiseret, hvilket vil hjælpe med at begrænse den tid, der bruges på administrativt papirarbejde, sagsopbygning og gennemgang, så sagsbehandlere kan fokusere mere på deres kerneopgave; den personlige kundekontakt.

Derfor er EG som en markedsledende udbyder af softwareløsninger til den offentlige sektor, gået sammen med 2021.AI, der er specialister i AI og ansvarlig brug af data og teknologier.

Det strategiske partnerskab har til formål at udvikle de bedste AI-løsninger til at understøtte sagsbehandlere på kommunernes specialiserede socialområde.

"I første omgang ser vi blandt andet på, hvordan vi kan bruge anonymiserede misbrugsdata, når sagsbehandleren skal vurdere, hvilken sociale indsats, der kan have den bedste effekt på en konkret borger. Men mulighederne er utallige," siger direktør Steffen Rugtved, EG Digital Welfare.

Det synspunkt bekræftes i KL's nye digitaliseringspolitik, hvor man netop fremhæver, at indsigter fra store mængder data og konkret viden om den enkelte borgers situation skal danne grundlag for en mere præcis og personlig indsats, hvor vi rammer plet første gang.

"Det er helt klart, at færre fejlslagne forløb og en bedre koordination af den sociale indsats på tværs af fagområder kan spare kommunen tid og penge, så jeg ser store muligheder i samarbejdet med 2021.ai", siger Steffen Rugtved.

Fokus på ansvarlig brug af AI i den offentlige sektor

2021.ai er specialister i kunstig intelligens og ser samarbejdet som en stor mulighed, idet EG har mangeårig erfaring med systematisk dokumentation og datahåndtering inden for det specialiserede socialområde:

"Vi er glade for at samarbejde med EG. Dette partnerskab vil give os mulighed for at udvide vores rækkevidde og hjælpe flere offentlige og private organisationer i den sociale sektor med at udnytte kraften i kunstig intelligens. Sammen kan vi gøre en forskel ved at muliggøre ansvarlig brug af AI-teknologier i den offentlige sektor”, siger 2021.AI-stifter og CEO Mikael Munck.


EG Sensum One & GRACE

EG har som en del af samarbejdet skabt en integration mellem det socialfaglige system, EG Sensum One og AI-platformen GRACE fra 2021.ai.

GRACE er den første AI-platform, der tilbyder omfattende Governance, Risk & Compliance (GRC) support til data og teknologi.

"Med GRACE vil EG sætte en standard for arbejdet med AI i den offentlige sektor og sikre et endnu højere serviceniveau ved at sætte kommunernes EG Sensum One-brugere i stand til at udnytte data og få ny, værdifuld indsigt, både på socialområdet men også på en lang række andre områder som fx uddannelsesområdet", siger direktør Steffen Rugtved, EG Digital Welfare.


Om 2021.ai

2021.AI understøtter det stigende kommercielle behov for ledelseskontrol og overvågning af anvendt AI. Teamet’s data science ekspertise kombineret med deres GRACE AI platform, tilbyder en klar og målbar AI differentiator for kunder verden over.

GRACE gør det muligt for datavidenskabsfolk at løse komplekse problemer med automatiseret maskinlæring og giver organisationer omfattende data- og styringskapaciteter til at udvikle ansvarlige AI løsninger. 2021.AI har hovedkontor i København med ansatte fem steder globalt.

Læs mere om 2021.ai


Om EG

EG er en markedsledende leverandør af nordisk branchesoftware til private og offentlige kunder. EG's Software-as-a-Service er udviklet af specialister med dyb brancheviden, der understøtter kundernes forretningskritiske og administrative processer.

EG beskæftiger 1.700+ medarbejdere primært i Norden. Koncernens omsætning var i 2021 DKK 1,755 mia.

Læs mere om EG Sensum One