IT-sikkerhed
09. november 2022

EG Healthcare: Sikkerheden i klinikken - en opfordring

Hvor gemmer I klinikkens passwords? Det lyder måske banalt, men det er det ikke. Tværtimod. I en tid, hvor antallet af hackerangreb generelt stiger, bør sikkerheden i klinikken have høj prioritet.

Som leverandør til sundhedsvæsnet er vi optaget af sikkerheden og følger hele tiden med i anbefalingerne til at modarbejde hackerangreb. Fx ved at sikre back up er beskyttet, herunder fler-faktor login.


Hav en producere i klinikken

Men har I tænkt over klinikkens sikkerhedsprocedurer? Hvor gemmer I fx passwords i klinikken. Det er nødvendigt at have en procedure for, hvordan I sikrer jer i klinikken.

Tal derfor om, hele klinikkens personale, hvordan I konkret gemmer passwords, håndterer data og hvordan I agerer, når I modtager mails eller SMS'er med vedhæftede links og filer. Vi modtager alle en stor mængde digitalt hver dag, og det er vigtigere end nogensinde før, at den enkelte medarbejder er opmærksom og ikke uden videre åbner filer eller klikker på links, der kommer fra en afsender, man ikke kender.


Brug også de uvildige organisationers anbefalinger

For truslen om hackere er vi alle nødt til at tage seriøst. Derfor vil vi gerne opfordre til, at I også bruger de faglige uvildige organisationer som PLO, FAPS mv. og får deres anbefalinger til best practice i klinikken omkring sikkerheden.

Derudover vil vi i EG Healthcare selvfølgelig altid hjælpe med alt det, vi kan med hensyn til sikkerheden i klinikken.