E-sundhedsobservatoriets årskonference 2022
09. november 2022

E-sundhedsobservatoriets årskonference 2022 gav ny inspiration til et bæredygtigt digitalt sundhedsvæsen

E-sundhed i almen praksis, Nye e-sundhedsteknologier og Datadeling mellem kommuner, almen praksis og sygehuse: Det var tre af undertemaerne på E-sundhedsobservatoriets 2022-årskonference med over 700 deltagere. EG Healthcare var med og tog ny viden med hjem.

- Et rigtig godt sted at hente inspiration og ny viden, så vi er på forkant med, hvad der rører sig i sundhedsvæsenet, blandt andet fik vi et godt indblik i det aktuelle samarbejde mellem regioner og kommuner, om sektorovergange mv., siger Beate Wermar Gade, manager, EG Healthcare.

E-sundhedsobservatoriet er en national konference, hvor it-aktørerne i sundhedsvæsenet mødes i et stort sundheds-it-netværk og har specifikt fokus på udvikling og drift af e-sundhed.


Et reelt datadrevet sundhedsvæsen

Over 700 it-aktører deltog under årets tema: 'Mod et bæredygtigt digitalt sundhedsvæsen', hvor målet er at sundhedsvæsenet reelt skal gøres datadrevet og data skal skabe værdi. Det vil sige, at it-systemerne skal kunne levere valid og meningsfuld feedback og styrke relationerne til brugerne, som er både patienter, sundhedsfagligt personale og ledelse.


Data skal følge patienten på tværs

Samtidig skal data ifølge E-sundhedsobservatoriet følge patienten og informere om behandling på tværs af sektorerne – og den digitale dataunderstøttelse mellem behandlere og patienter 'skal orkestreres meget mere effektivt end i dag'. Det var et centralt omdrejningspunkt på konferencen, der blev afholdt i Odense.

- Jeg glæder mig til at bruge noget af den nye, konkrete viden i vores produktteam, når vi udvikler de it-værktøjer, som kommer både det sundhedsfaglige personale og borgerne til gode. Det var et tæt program og svært at vælge mellem et væld af spændende emner, fx 'kunstig intelligens i medicinkortet' og ''Fælles MedicinBeslutningsstøtte'. Der var virkelig mange værdifulde input, siger Beate Wermar Gade, EG Healthcare.

E-sundhedsobservatoriet drives af Aalborg Universitet og Syddansk Universitet.