Eija Kestilä - Women in Tech
21. november 2022

”Det er en kliché, men det er sandt: Du lærer noget nyt hver dag”

I denne serie kan du møde nogle af de kvinder, der arbejder for EG. Her er det Eija Kestilä fra EnerKey Oy i Finland.


- Jeg kan lide, at det, jeg laver, er meningsfuldt, så både jobbet og livet ved siden af er vigtigt, siger Eija Kestilä. Hun er direktør i EG's finske selskab EnerKey Oy, som leverer løsninger, der gør finske virksomheder mere energieffektive og bæredygtige.

Når finske Eija Kestilä går på arbejde, er det både med ambitionen om at gøre en forskel for verden og at udnytte de muligheder, arbejdslivet giver hende for at være et helt menneske.

Hun er Director i EnerKey Oy, som er en markedsførende leverandør af bæredygtigheds- og energistyringssystemer (SEMS) i Finland.

Virksomheden er specialiseret i at hjælpe kunder med at overvåge og handle på deres energiforbrug og strømforbrug for at øge fokus på bæredygtighed, sikre lavere omkostninger og samtidig reducere CO2-aftrykket.

- Det er meningsfyldt for alle, og nu, da vi har energikrise, er det endnu vigtigere at kende sit forbrug og måderne at reducere det på, siger Eija.
 

Fra gaming til tech

Hun gamede som ung, men blev først interesseret i computer science, da hun tog en kandidatgrad i økonomi. Derefter har hun blandt andet studeret undervisningsvidenskab og ledelse.

- Jeg valgte EG, både fordi jeg ønskede at arbejde med produktudvikling, og fordi jeg ønskede at arbejde med noget meningsfuldt. Når vi hjælper vores fortrinsvis store kunder med at spare på energien og blive mere bæredygtige, er det en gevinst for alle, da det gavner miljøet for både os og vores børn. Det holder motivationen oppe. Jeg startede som udvikler, men rykkede hurtigt til management og fik ledelsesansvar. Vi har et glimrende team og arbejder sammen om at nå vores fælles mål. En vigtig driver for mig som leder er at have tillid til folk og give dem de værktøjer og den støtte og frihed, der skal til.

Vælg hvad du vil være god til

EnerKey Oy ligger i Jyväskylä i det centrale Finland. Her går Eijas fritid med to voksne døtre, en portugisisk vandhund, det hedder racen, cykling om sommeren og langrend om vinteren.

- Jeg kan lide, at det, jeg laver, er meningsfuldt, så både jobbet og livet ved siden af er vigtigt. IT er aldrig kedeligt. Der er så meget, du ikke mestrer. Det er en kliché, men det er sandt: du lærer noget nyt hver dag. Du skal vælge, hvad du vil være god til, men du bliver dygtigere!

Læs mere om EG