Byggeriget intro
29. november 2022

Det digitale trækker lærlinge til Vojens-entreprenør

Der er rift om lærlingene i branchen. Hos Byggeriget i Vojens har de erfaring med, at digitale værktøjer er med til at tiltrække lærlinge. Entreprenør- og tømrerfirmaet har altid mindst tre lærlinge ad gangen og EG Lønservice er en del af digitaliseringen.

38 procent eller mere end tredje af de knap 4.700 tømrervirksomheder, der er godkendt til at have lærlinge har ingen lærlinge ifølge 2022-tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Der er rift om lærlingene. I det sønderjyske har Byggeriget formået at tiltrække de unge, blandt andet med det digitale.

- Vi har mindst tre lærlinge ad gangen, siger Kaj Bundgaard, direktør og ejer af Byggeriget sammen med Torben Larsen. De to fusionerede deres tidligere entreprenør- og tømrervirksomheder og etablerede Byggeriget ApS i 2013. I dag udfører firmaet alt murer-, tømrer- og kloakarbejde. Et af de digitale værktøjer er EG Lønservice.

Det er tydeligt, at lærlingene sætter pris på, at vi er digitale Kaj Bundgaard, direktør og ejer, Byggeriget ApS

 

Telefoner, tablets og EG Lønservice

- Når lærlingene søger hos os, og vi fortæller, at vi ikke har en masse papirer, men arbejder digitalt på telefonerne, så er det tydeligt, at de sætter pris på det. Det har vi især kunnet mærke de seneste år.

Hos os har minimum én på hvert hold en tablet, hvor de har tegninger og kan lave kvalitetssikring på.

- Vi tidsregistrerer desuden på vores mobiler og tablets på hver sag. Torben og jeg godkender og sender timerne videre til vores lønmedarbejder, som laver løn i vores EG Lønservice-program, der håndterer de forskellige overenskomster, vi har.

- EG Lønservice sparer os for en masse bøvl. Vi behøver ikke at sætte os ind i lønsatser og regler, og vores medarbejdere får deres løn til tiden. Og arbejdsgangene er bare blevet nemmere, efter at vi ikke har så meget papir, siger Kaj Bundgaard, direktør i Byggeriget.

Byggeriget har fået DI's Lærepladspris 2022

Firmaet i Vojens med 21 ansatte har modtaget årets Lærepladspris, tildelt af Dansk Industri Sønderjylland.

- Vi er en blandet landhandel med både murere, tømrere og kloak- og betonfolk ansat. Derfor får lærlingene en alsidig uddannelse her. Vi laver alt fra små skyggelister til store industrihaller.

- Nogle lærlinge bliver her efter at de er udlært, mens andre gerne vil prøve noget nyt. Vi oplever også, at udlærte kommer tilbage igen, fortæller Kaj Bundgaard.

Se også videoen med Byggeriget: Branchekendskabet hos EG Lønservice er stærkt