IT-sikkerhed
22. marts 2022

Prioriter cybersikkerheden i klinikken

Vi vil gerne opfordre til, at I sætter ekstra fokus på it-sikkerheden i øjeblikket, især i forbindelse med krigen i Ukraine. Risikoen for cyberangreb er alarmerende høj netop nu.

Det handler i praksis om, at I er ekstra opmærksomme på sikkerheden, når I bruger jeres it-systemer i klinikken hver dag.

Få en række vigtige sikkerhedsråd
I EG har vi skærpet fokus på cybersikkerhed og har samlet en række vigtige sikkerhedsråd, som vi kraftigt anbefaler jer at implementere i klinikken.

It-sikkerheden er ret afhængig af, at I som brugere er meget bevidste om, hvordan I agerer. Fx når I modtager mails eller SMS'er med vedhæftede filer og links, som vi alle gør i en travl hverdag. Vær skeptisk og lad være med at åbne eller klikke på alt, der ikke kommer fra en afsender, du ikke kender eller ikke har tillid til.

Tal med hinanden i klinikken og husk hinanden på, hvordan I passer godt på brugernavne og adgangskoder eller hvem I skal spørge, før I downloader programmer. Det er bare nogle af de vigtige sikkerhedsråd.

Se alle rådene her: IT-sikkerhedsråd (eg.dk)

Send gerne til kollegaer eller print rådene, så I bliver mindet om dem jævnligt.

Nyt: Få lavet et it-sikkerhedstjek
I EG Healthcare tilbyder vi som noget nyt et it-sikkerhedstjek, der giver et overblik over sårbarheder og sikkerhedstrusler på jeres systemer og enheder i både almen- og speciallægeklinikker.

Det foretages uvildigt og remote af EG's samarbejdspartner og forstyrrer ikke klinikkens drift. Vi tilbyder også back up-service.

Se mere om EG's remote it-sikkerhedstjek her.