DDV vaccine
22. marts 2022

Lægers adgang til COVID-19-lister i Det Danske Vaccinationsregister bliver måske permanent

- Vi har været glade for hurtigt at kunne give adgang til patienters COVID-19-lister i Det Danske Vaccinationsregister. Sammen med PLO og på foranledning af Sundhedsdatastyrelsen arbejder vi for at gøre adgangen permanent, siger Michael Frank Christensen, EG Healthcare.

De alment praktiserende læger har i alle EG Healthcares tre lægesystemer i øjeblikket adgang til patienters COVID-19-vaccinestatus i Det Danske Vaccinationsregister (DDV).

Adgangen er midlertidig og hviler på en ændret bekendtgørelse fra Sundhedsministeriet i december 2021 om behandling af personoplysninger i forbindelse med tilbud om COVID-19-vaccination. En ændring, der har givet de praktiserende læger adgang til at indhente vaccinationsoplysninger i DDV om patienter tilknyttet egen klinik - frem til 31. marts 2022.

Men denne adgang bliver måske snart permanent. Planen er, at der skal fremsættes et lovforslag for at gøre DDV-adgangen permanent og lovlig.

- Vi samarbejder om en række mulige scenarier for at bruge DDV og Fælles Medicinkort (FMK) ud fra vores viden; fx at vise aktuelle medicinkort ved opfølgning på polyfarmaci, opdatering af populationer i forbindelse med et præparat, opfølgninger på vaccine, børneinfluenzaer og andet, siger Michael Frank Christensen, EG Healthcare.

- Scenarier, som vi sammen med PLO analyserer og vurderer i forhold til den tekniske implementering, eventuelt ved populationsopslag. Vi forsøger desuden at inkludere FMK.

Vi arbejder også med, hvordan det bliver logget, uden at læger bliver anklaget for misbrug. Michael Frank Christensen, EG Healthcare

- Lige nu forventer vi, at man forlænger fristen for brugen af det, indtil det ville kunne gøres permanent, formodentlig i løbet af efteråret. Vi arbejder også med, hvordan dette bliver logget uden risiko for, at læger bliver anklaget for misbrug, siger Michael Frank Christensen.

Del din viden med os

Som bruger af vores lægesystem er din viden og input vigtig, derfor må du meget gerne skrive ind, hvis du har forslag til, hvordan DDV-opslaget kan være mest gavnligt for dig. Du kan sende dine forslag til projekt.healthcare@eg.dk