DDV lister
28. januar 2022

EG Healthcare: Læger får ny adgang til patienters COVID-19-vaccinestatus i Det Danske Vaccinationsregister

Alle tre lægesystemer i EG Healthcare giver nu de almen praktiserende læger mulighed for via masseopslag og udtræk at styre COVID-vaccinationsindsatsen på patienterne.

På opfordring fra blandt andet Dansk Selskab for Almen Medicin, DSAM, har EG Healthcare arbejdet hurtigt på en ny funktion i alle tre lægesystemer, EG Clinea, EG WinPLC og EG Ganglion.

Den nye funktion giver praktiserende læger mulighed for masseopslag og fast udtræk fra Det Danske Vaccinationsregister (DDV) på COVID-19-vaccinationer. Det betyder, at lægerne kan få overblik over deres patienters COVID-19-vaccinestatus og efterfølgende kan styre vaccinationsindsatsen via søgelister, som henter DDV-vaccinationer på alle patienter tilknyttet klinikken. Den mulighed på COVID 19-vaccinerne har praksislægerne ikke haft før.

- Vi hjælper klinikkerne med at finde frem til de patienter, der enten ikke har fået første stik eller ikke er færdigvaccineret. På den måde er det også muligt at finde patienter, som kun vil vaccineres hos egen læge, siger Michael Frank Christensen, SVP, EG Healthcare.

Hviler på en midlertidlig bekendtgørelse

Baggrunden for den nye mulighed er, at Sundhedsministeriet i december 2021 har ændret en bekendtgørelse midlertidigt om behandling af personoplysninger i forbindelse med tilbud om COVID-19-vaccination.

Ændringen giver praktiserende læger adgang til at indhente vaccinationsoplysninger i Det Danske Vaccinationscenter, DDV, om patienter tilknyttet deres egen klinik.

Tilladelsen til at klinikkerne må kigge systematisk i Det Danske Vaccinationsregister lukker igen den 31. marts 2022.

Kontakt EG Healthcare for mere information på salg.healthcare@eg.dk.