Medarbejdernes juledonation går til Kyiv
02. december 2022

Medarbejdernes juledonation går til Kyiv

EG's medarbejdere i Norden donerer tilsammen 262.500 kroner til fordel for indsamlingen "Kyiv Fryser", der skaffer el og varme i Kyiv.


Hvert år kan medarbejderne i EG donere deres firmajulegave til et velgørende formål, hvorefter EG fordobler deres donation. Desuden er donationen standard for de medarbejdere, der ikke selv vælger en gave.

I år var det på forhånd givet, at donationen skulle gå til humanitær støtte til fordel for Ukraine, og det har fået opbakning fra et rekordstort antal medarbejdere, og dermed når den samlede donation op på 262.500 kroner.

- Jeg er glad for, at vi sammen med medarbejderne kan støtte borgerne i Ukraine med humanitær bistand, så de kan komme bare lidt bedre igennem vinteren, siger CEO Mikkel Bardram EG.

Et medarbejderudvalg har valgt, at donationen skal kanaliseres til Ukraine via indsamlingen "Kyiv Fryser".

Bag indsamlingen  står Odense Kommune og Odense City Rotary Klub i samarbejde med mediehusene Fyens Stiftstidende og TV2 Fyn samt en række virksomheder, organisationer og private, der på få dage har doneret næsten 3 millioner kroner til indsamlingen.

Alle de indsamlede penge går til generatorer, telte, vinduesfilm, elvarmere og andre midler til at holde folk varme og skabe lys.

Rotary samarbejder direkte med Rotary i Kyiv og står som garant for, at alle donationer går hurtigt og ubeskåret til Kyiv – uden administrationsgebyrer.

- For EG's medarbejdere har det været naturligt at donere til Ukraine, især fordi vi har 20 ukrainske kolleger, siger direktør Steffen Rugtved, der er chef for de ukrainske medarbejdere.

- Ni af de 20 medarbejdere arbejder stadig i Ukraine, når de har strøm, siger Steffen Rugtved. 

De 11 andre arbejder fortsat for EG, men fra andre lande, lige som en enkelt nu bor i Danmark sammen med sin hustru.

- Vi har været kolleger i mere end 10 år, og de er naturligvis stadig en del af EG, uanset, hvor de opholder sig. Med donationen til Ukraine sender vi et klart signal om, at vi bakker op om Ukraine. Vi håber samtidig, at vi kan være med til at mindske lidelserne en smule i denne vinter, siger direktør Steffen Rugtved.

Tidligere i år donerede EG som virksomhed 250.000 kroner til landsindsamlingen "Sammen For Ukraine".

Støt indsamlingen Kyiv Fryser

Bag indsamlingen "Kyiv Fryser" står, Odense City Rotary Klub i samarbejde med Odense, der er venskabsby med Kyiv og mediehusene Fyens Stiftstidende og TV2 Fyn. Alle kan støtte med et valgfrit beløb – både som privatperson og som virksomhed.

Følg linket for at se, hvordan du kan bidrage https://odensecityrotary.dk/varme-til-kyiv