MEDST
25. august 2022

Samarbejde mellem MEDST og EG: Sikrer digital understøttelse af den fællesoffentlige ledelsesevaluering

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen (MEDST) og EG har sammen udviklet den officielle digitale understøttelse af det landsdækkende værktøj til gennemførsel af ledelsesevalueringer i den offentlige sektor, den fællesoffentlige ledelsesevaluering.

Den fællesoffentlige ledelsesevaluering er et forskningsbaseret værktøj til at evaluere og skabe dialog om ledelse. Værktøjet giver et godt grundlag for udvikling - både for den enkelte leder og for den samlede ledelse i organisationen, fordi lederne får et indblik i, hvordan deres egen ledelse opfattes.

Cheferne i organisationen får samtidig et samlet billede af organisationens oplevelse af ledelsen. Det giver mulighed for at arbejde systematisk med ledelsesudvikling.

Bag evalueringsværktøjet, der kan anvendes af alle offentlige organisationer, står et partnerskab bestående af Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, KL, Danske Regioner og Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved Aarhus Universitet.

En ledelsesevaluering skaber et godt grundlag for udvikling både hos den enkelte leder, men også for den samlede organisation. Jeg er derfor glad for, at vi med IT-løsningen for den fællesoffentlige ledelsesevaluering kan tilbyde en løsning, der gør det nemt for de offentlige organisationer at gennemføre en ledelsesevaluering. Direktør i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen Signe Friberg Nielsen

 

Kan anvendes af alle offentlige virksomheder

EG, der er specialister i spørgeskemateknologi og arbejdsmiljøværktøjer, har sammen med MEDST udviklet den skræddersyede IT-løsning der understøtter den fællesoffentlige ledelsesevaluering.

IT-løsningen er baseret på EG SafetyNet og hjælper organisationen med at gennemføre selve spørgeskemaundersøgelsen og generering af rapporter i forbindelsen med en ledelsesevaluering. 

I EG SafetyNet ligger alle temaer og spørgsmål allerede inde i systemet, og det er derfor nemt og hurtigt at tilknytte dem til ledelsesevalueringen.

Temaerne og spørgsmålene er udviklet og testet af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved Aarhus Universitet.

Med EG SafetyNet er det også nemt og hurtigt at generere ledelsesevalueringsrapporter. Raspporterne er opsat på forhånd og udviklet så de har fokus på udvikling og dialog.

Desuden får brugerne, der benytter sig af EG SafetyNet til den fællesoffentlige ledelsesevaluering mulighed for at bidrage til forskning og debat om offentlig ledelse, idet det er nemt at dele data med Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved Aarhus Universitet, såfremt man ønsker det.

Flere offentlige organisationer har allerede taget EG SafetyNet i brug, og hos EG er man parat til at hjælpe endnu flere i gang for at optimere deres udbytte af arbejdet med den fællesoffentlige ledelsesevaluering:

"Vi er stolte over at have fået lov til at lave den officielle IT-understøttelse af den fællesoffentlige ledelsesevaluering, som er et fremragende værktøj i sig selv.

Med EG SafetyNet kan vi forenkle arbejdet med evalueringsværktøjet og derved sparer vi brugerne for tid og optimerer deres udbytte af arbejdet.

Der er allerede en række offentlige organisationer, der benytter sig af vores løsning – og vi forventer, at mange flere vil bruge rammeaftalen med MEDST og tage EG SafetyNet i brug", siger Senior Sales Executive Claus Holst Sørensen, EG.

Læs mere om den fællesoffentlige ledelsesevaluering på https://www.ledelsesevaluering.dk/.

Læs mere om den digitale understøttelse af den fællesoffentlige ledelsesevaluering.

For yderligere oplysninger

MEDST: Ledelsesevaluering@medst.dk

EG: Senior Sales Executive Claus Holst Sørensen, EG SafetyNet, telefon +45 3132 0181, e-mail clhos@eg.dk