møde
16. november 2021

Kommunen kan spare millioner på direkte tildeling på SKI-aftale

Når kommunen skal indkøbe nyt lønsystem, er der mange penge at hente ved at benytte sig af rammeaftalerne fra SKI. Og det er ikke kun prisen, der kan optimeres ved fælles indkøb.

Når kommunerne står sammen, er det lettere at opnå rabatter på leverandørernes listepriser. Men det er også muligt at hæve barren på andre områder end det økonomiske.

- Når vi står sammen, kan vi opnå god kvalitet og ordentlige indkøbsvilkår – til bedre priser end den enkelte offentlige organisation kan opnå på egen hånd, siger teamleder i it, Zannie Finderup, SKI:

- Derfor arbejder vi for at sikre de offentlige indkøbere de bedst mulige betingelser, når de skal foretage deres indkøb, uagtet om det er på fødevarer, kontorartikler eller it. Det kan på it-området være bedre licensvilkår fx ved audit eller flytning af licenser.

Det betyder ikke kun, at vi kan skabe besparelser. Når vi står sammen, kan vi også opnå gode samhandelsbetingelser. Fx er SKI inden for softwareområdet lykkedes med at skabe et sæt licensvilkår, som er bedre end de store producenters egne standardvilkår. Det skaber stor værdi for den offentlige sektor, siger, Zannie Finderup, SKI.

SKI sparer ressourcer

Salgsdirektør Per Mouritsen, EG, mener, at SKI-rammeaftalerne først og fremmest skaber ordentlighed, og gør det muligt for kommunerne at undgå at spilde tid og kaste gode penge efter langstrakte udbuds-processer.

- Det vigtigste ved SKI rammeaftalerne er faktisk, at alle grundvilkår er aftalt fra starten. Det betyder, at vores kunder uden besvær kan hive den ønskede løsning ned fra hylden ved direkte tildeling uden at skulle gå i gang med kortere eller længere udbudsprocesser. De mange kræfter og ressourcer, der bruges på udbudsprocesser hos både kunden og leverandøren, fjerner fokus på fagligheden i løsningen og forsinker processen og implementeringsfasen unødigt, mener Per Mouritsen.

- Så når man regner det hele sammen, som man jo bør, vil det ofte være billigere for en offentlige kunde at købe vores lønsystem ved en direkte tildeling på en SKI-rammeaftale fremfor et udbud.

Styrker ordentligheden i it-branchen

Han er desuden enig med SKI, når de siger at rammeaftalerne er med til at sikre ordentlighed i it-branchen.

- Før en leverandør bliver godkendt på SKI, er der gået en langvarig proces, hvor virksomheden og dens produkter, priser og værdier er blevet gennemlyst og udfordret. Så når man har fået SKI's stempel, så er det også en garanti for, at man lever op til en lang række krav, der ikke kun handler om den konkrete it-løsning, man skal levere, men også om den måde, løsningen er lavet på og hvordan den leveres hos kunden, siger Per Mouritsen:

- Det er godt, både for vores kunder og samfundet, siger salgsdirektør Per Mouritsen, EG.

Kontakt vores eksperter

EG leverer innovative it-løsninger til det offentlige baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Sales Executive

Glennie Jørgensen

Sales Executive

Jane Axelsen