EG Utility
25. november 2021

EG Utility tager større ansvar: Forsyningsselskabet skal ikke stå som en hund i et spil kegler

Kerneopgaven for EG Utility er at udvikle, vedligeholde og drifte branchespecifik standardsoftware til forsyningsbranchen. Alligevel påtager EG Utility sig i stigende grad opgaven med at fungere som total leverandør over for kunderne.

- Kunderne på vores populære afregningsløsninger som SonWin og EG Xellent står med en række opgaver med at indgå og vedligeholde underaftaler med 3.partsleverandører, når de vil have det fulde udbytte af vores løsninger. Det arbejde vil vi gerne flytte fra deres skrivebord til vores, siger Senior Product Manager, Henrik Hjorth Hansen, EG.

Den typiske forsyningskunde har typisk en håndfuld underaftaler med 3.partleverandører som kortudstedere, printservice og meget andet i forlængelse med afregning og fakturering.

- Ofte er der tale om den samme type aftaler for alle vores kunder, så det giver god mening, at vi påtager os opgaven. Det synes flere og flere af vores kunder heldigvis også, siger Henrik Hjorth Hansen.

Eksempler på aftaler om EG kan indgå for kunderne er fx aftaler om kortbetaling og e-Boks.

- For os er det afgørende, at forsyningsselskabets slutkunder har den optimale brugerrejse. I den forbindelse er det naturligt, at vi også hjælper forsyningsselskaberne med at indgå de aftaler, som de har brug for, siger Henrik Hjorth Hansen.

Allerede nu står EG Utility derfor for en række aftaler på kundernes vegne om fx print, udskrivning, kuvertering, e-fakturering og mobile invoicing:

- Vi kan hjælpe med rigtig mange aftaler, lige bortset fra Betalingsservice, der varetages af bankerne.

Henrik Hjorth Hansen ser den udvidede service som en fordel for både forsyningskunderne og for EG:

- Vi får i forvejen telefonopkaldene fra kunderne, hvis de oplever problemer med en service, selv om det reelt ikke er noget, som vi leverer. Til tider føler kunderne sig derfor som en hund i et spil kegler, hvis de skal have fat i flere leverandører for at få løst deres problem.

Hvis vi står for underaftalerne, kan vi løse hele opgaven for dem. Så selv om vi får mere arbejde og tager større ansvar for kundens drift, så ser vi det som en fordel, at overtage ansvaret for kundens underaftaler, for vi får mere glade og tilfredse kunder, der kan fokusere på deres kerneforretning og lade os om de underliggende aftaler, Senior Product Manager, Henrik Hjorth Hansen, EG.

Læs mere om EG Utility og vores løsninger