EG Clinea - Beslutningsstøtte bliver nu udviklet
24. marts 2021

Beslutningsstøtte bliver nu udviklet til EG Clinea

Fælles MedicinBeslutningsstøtte bliver udviklet til EG Clinea i løbet af året. Et redskab, der kan være med til at minimere risikoen for fejlmedicinering. Beslutningsstøtte er testet i WinPLC.

Vi er i gang med at udvikle Fælles MedicinBeslutningsstøtte til EG Clinea. Beslutningsstøtte er i dag tilgængelig i medicinkortet i WinPLC. A-Data har været pilot på projektet og har både udviklet og implementeret modulerne i WinPLC. Med succes.

Beslutningsstøtteværktøjet er en god støtte i min kliniske hverdag, når jeg ordinerer lægemidler. Det skyldes, at Beslutningsstøtteværktøjet er målrettet den enkelte patient i beslutningsøjeblikket samtidig med, at værktøjet ikke forstyrrer mig unødigt. Jeg har været særlig glad for koblingen mellem ordination af lægemidler og den pågældende patients laboratorieværdier Palle Mark Christensen, Lægerne Lærkevej, WinPLC-bruger


Trækker på A-Datas erfaringer

Værktøjet blev rullet ud i WinPLC for ca. tre måneder siden, og derfor har A-Data allerede gjort sig vigtige erfaringer. Det er en stor glæde, at vi i vores samarbejde i dag kan trække på netop de erfaringer, som giver værdifuld inspiration til udviklingen af beslutningsstøtten i EG Clinea-løsningen.

I øjeblikket arbejder vi blandt andet med såkaldte mock-ups til brugergrænsefladen, altså hvordan det kommer til at se ud for jer EG Clinea-brugere, når I kommer til at arbejde med modulerne i praksis.


Undgå fejlmedicinering med Beslutningsstøtte

Beslutningsstøtte er et værktøj, som understøtter elektronisk lægemiddelordination, og formålet er at minimere risikoen for fejlmedicineringer. I WinPLC har Beslutningsstøtte 11 moduler, herunder Krydsallergi, Maxdosis, Nedsat nyrefunktion, Dobbeltordinationer og Graviditet.


Bliver gjort opmærksom på risici

Beslutningsstøtte kan du eksempelvis bruge, når du opretter en ny ordination eller ved genordination. Her vil du få en notifikation om alarmerende parametre, du skal være opmærksom på.
Fx vil du få en besked om, at 'kombinationen af medicin kan anvendes', 'kombinationen kan anvendes under visse forholdsregler eller 'den pågældende præparatkombination bør undgås'.

Beslutningsstøtten er en slags elektronisk sparring og stiller ikke krav til yderligere dokumentation end der allerede er i sundhedslovgivningen. Modulerne bygger på blandt andet det evidensbaserede kliniske datagrundlag fra medicin.dk.

Når vi er nået længere i arbejdet med at udvikle og implementere Fælles MedicinBeslutningsstøtte til EG Clinea, vil vi naturligvis orientere nærmere.