ASPECT4 Fashion: JBS høster fordele med digital certifikatstyring
21. maj 2021

ASPECT4 Fashion: JBS høster fordele med digital certifikatstyring

Der findes et væld af certifikater til tekstiler. Men de færreste fashionvirksomheder ved måske, at digital certifikatstyring gør det nemmere at få styr på certifikaterne og holde dem opdaterede. JBS er et af de brands, der bruger certifikatstyring fra ASPECT4 Fashion.

Flere og flere brands begynder at bruge certificeringer som GOTS (Global Organic Textile Standard) i takt med, at interessen for bæredygtige produkter stiger hos slutforbrugerne. Men der er en hel jungle af forskellige certificeringer - så hvordan håndterer man som virksomhed de mange certifikater i hverdagen og sikrer, at de er opdaterede?

Det korte svar er: digitalt. ASPECT4 Fashion er en af de it-leverandører, der digitalt gør det nemmere for fashionvirksomheder at håndtere de varer, der kræver certifikater.

Skal dokumentere at man kan styre flowet

ASPECT4 har hjulpet flere større brands med at understøtte certificeringen med it, blandt andet JBS, der har bæredygtige produkter af fx bambus og sælger GOTS og FSC-certificerede varer.

- Når man snakker om certificeringsordninger som FSC og GOTS, så er det alfa omega, at man er i stand til at dokumentere, at man kan styre flowet af certifikater og andre relevante dokumenter internt i virksomheden, siger Rasmus Stærk Just, CSR-koordinator, JBS Textile Group A/S og tilføjer:

- Det har været en stor udfordring for os, lige indtil vi begyndte at styre det hele igennem ASPECT4.

Sådan fungerer digital styring af certifikater

Med certifikatstyringen kan man nemt arkivere alle de certifikater, virksomheden modtager - og let finde dem igen.

På de enkelte varer markerer man de certifikater, der kræves. Når man får et certifikat fra en leverandør, trækker man det ind på indkøbsordren. Automatisk bliver certifikatet så arkiveret med link til både ordren, leverandøren og varen.

- Data og dokumentation er måske de vigtigste redskaber vi har, når vi arbejder med bæredygtighed og CSR. Kan vi ikke dokumentere det vi gør, så kan vi heller ikke fortælle om det. Så kort kan det egentligt siges. I den forbindelse har certifikatstyringen i ASPECT4 virkelig været en stor hjælp, fortæller Rasmus Stærk Just, JBS.

Frigiver ressourcer hos JBS

- Hidtil har jeg alene haft ansvaret for at sikre, at vi fik indsamlet de rigtige certifikater på de rigtige tidspunkter, siger Rasmus Stærk Just.

- Den opgave ligger nu ude ved den enkelte indkøber, som via ASPECT4 bliver gjort opmærksom, hvis der er tale om en certificeret vare, som kræver nødvendig dokumentation. Det har frigivet en hel del ressourcer.

Sikrer at certifikater er i orden

Med den digitale certifikatstyring har man som virksomhed hele tiden overblik over, om man har de nødvendige certifikater, og om certificeringerne er valide eller skal fornys. Mangler der certifikater, fanger systemet det automatisk. Det er et værktøj, der gør det lettere at leve op til kravene.
En gevinst ved certifikatstyring er desuden, at den giver mulighed for en effektiv audit og dermed også hjælper i hele processen med virksomhedens kvalitetsvurdering.


Fakta om digital certifikatstyring

  • Arkiverer dine certifikater, bl.a. GOTS og FSC
  • Certifikaterne linkes til ordre, vare og leverandør
  • Certifikaterne er synlige på alle lagertilgange
  • Giver mulighed for effektiv audit
  • Effektiv kontrol, der finder manglende certifikater


Vil du vide mere?

Kontakt os og hør mere om, hvordan du som virksomhed kommer i gang med digital certifikatstyring.

Kontakt os og hør mere

Vil du høre mere om vores produkter og services? Kontakt vores team af brancheeksperter, og fortæl os om din virksomheds behov, og hvordan vi kan hjælpe dig.

VD / Managing Director

Christina Bergqvist