GodEl - Klimapositivt elselskab
25. januar 2021

Klimapositivt elselskab med styr på kundernes data

GodEl er et bæredygtigt og klimapositivt elselskab, og det kræver både stort samfundssind og en god it-partner.

GodEl er en kommerciel virksomhed med en anderledes vision; at bidrage til en bedre verden gennem iværksætteri. Overskuddet fra elselskabet går til velgørenhed, og indtil videre har GodEl givet SEK 54 millioner til organisationer som Læger uden Grænser, Childhood Cancer Foundation og Save the Children.

I 2013 valgte GodEl udelukkende at levere 100% bæredygtig strøm mærket med Swedish Society for Nature Conservation's Good Environmental Choice  til alle kunder, og i 2019 var GodEl det første svenske elselskab, der tilbød sine kunder klimapositive elaftaler.

- Hvert år binder vi lige så meget CO2, som vi udleder plus ti procent ekstra, så mængden af drivhusgasser i atmosfæren reduceres. Det sikrer vi gennem klimainvesteringer i Bolivia og Indonesien, der fokuserer på skovbrug og beskyttelse af regnskoven, forklarer Emmy Tollin, der er bæredygtighedsudvikler og partneransvarlig hos GodEl.

GodEl følger CLIPOP's retningslinier, der slår fast, at det ikke er tilstrækkeligt at klimakompensere, hvis man vil være klimapositiv. Først skal man måle og kende sin CO2-belastning i hele forsyningskæden. Dernæst skal man reducere sit CO2-udslip i overensstemmelse med FN's 1,5 graders klimamål, inden man CO2-kompenserer.

Data og kundedialog

Ud over at levere bæredygtig el fortæller GodEl også løbende hver enkelt kunde, hvor mange CO2e, kuldioxidækvivalenter, som de selv fjerner fra atmosfæren ved at benytte GodEl som leverandør.

- Det kræver, at vi har godt styr på egne data og gode digitale værktøjer, så vi kan kommunikere med kunderne på effektiv vis, siger Emmy Tollin, der ser store fordele ved et tæt samarbejde mellem forsynings- og it-branchen.

- Det traditionelle forbrug af fossile brændstoffer i energibranchen og det store energiforbrug i it-branchen er en dårlig kombination for miljøet. Derfor har begge brancher en fælles interesse i vedvarende energi og en reduktion af energiforbruget, mener Emmy Tollin.

Tidligere var strøm en uinteressant lavprisvare, der bare flød ud af stikkontakten. I fremtiden bliver el til flydende guld i kabler, der muliggør den grønne omstilling, hvis strømmen er fremstillet under hensyntagen til klima og miljø. Forsynings- og it-branchen spiller derfor en nøglerolle, for det kræver samarbejde at producere og anvende energien så smart som muligt og at få kommunikeret den nødvendige viden ud til forbrugerne.

- Bæredygtig el, gode it-systemer og valide forbrugsdata er vigtigere end nogen siden, og jeg ser store muligheder for at skabe øget værdi for forbrugerne i form af reduceret energiforbrug og fx Smart Homes, når forsynings- og it-branchen deler ambitioner og tanker om fremtiden, siger Emmy Tollin, GodEl.

Om GodEl

GodEl med 130.000 B2B og B2C kunder er ejet af det svenske fond GoodCause, der starter virksomheder med omsorg for jorden og donerer overskuddet til velgørenhed.

Læs mere om, hvordan GodEl gør sin el klimapositiv her og mere om GodEl's klimakompensation her.

GodEl samarbejder med EG som teknologipartner, og anvender EGs utility-løsning, Zynergy, fordi man ønsker en stabil og kosteffektiv digital men også fleksibel understøttelse af virksomhedens aktiviteter.

Kontakt os, og hør mere

Vil du høre mere om vores produkter og services? Kontakt vores team af brancheeksperter, og fortæl os om din virksomheds behov, og hvordan vi kan hjælpe dig.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Senior Sales Manager

Lotte Jensen

Tlf:  45 3035 0840

Email:  lotje@eg.dk