EG Klimagave
03. februar 2021

Tre grønne energiprojekter får en klimagave

Tre FN-certificerede energiprojekter i Chile, Mongoliet og Indien er blevet valgt som modtagere af dette års EG ClimateGift.

Hvert år får medarbejderne i EG mulighed for at donere deres firmajulegave til klimaet, og EG fordobler deres donation.

Med donationerne i 2020 har EG købt 4.730 CER'er, hvilket svarer til 4.730 tons CO2.

De tre projekter blev begunstiget af EG's medarbejdere, fordi de alle fokuserede på at skifte fra sort til grøn energi, dvs. sol, vind og vand.

- Det er dejligt at se, hvordan EG's medarbejdere engagerer sig i klimaarbejdet, og jeg er glad for, at vi kan bidrage til en forandring hen imod vedvarende energikilder, siger CEO Mikkel Bardram, EG.

Læs mere om de tre projekter:

Chacayes Hydroelectric Project, Chile

Chacayes driver vandkraftprojektet, som er et 111 MW-kraftværk, der er placeret i Cachapoal-dalen i Chile. Siden 2011 har det spillet en vigtig rolle i forhold til at imødekomme landets stigende efterspørgsel efter elektricitet, reduktion af CO2-udledningen og bidrag til den økonomiske vækst og bæredygtige udvikling i lokalsamfundene.

Læs mere om projektet


Solenergiproduktion i Jaisalmer, Rajasthan, Indien

Precision Technik Private Limited har udviklet et 5 MW solenergiprojekt tilsluttet elnettet i Nokh Village, Pokhran. Tehsil i Jaisalmer District i delstaten Rajasthan i det vestlige Indien. Projektet forventes at levere 8.322 MWh nettoelektricitet årligt til det nationale net i Indien (NEWNE).

Læs mere om projektet


Salkhit Wind Farm

Salkhit Wind Farm er den første nettilsluttede vindmøllepark i Mongoliet. Projektet producerer elektricitet fra vedvarende energikilder ved hjælp af vindkraftressourcer og leverer den til det centrale mongolske elnet for at dække det voksende elektricitetsbehov.

Læs mere om projektet

Læs mere om FN's Carbon Offset Platform