Nyhed i EG Legal:  Whistleblowerportal og nyt sagsområde til advokater
13. december 2021

Nyhed i EG Legal: Whistleblowerportal og nyt sagsområde til advokater

EG Legal kan nu tilbyde advokater og deres kunder en professionel, danskudviklet whistleblowerportal. Med portalen kan advokatfirmaerne samtidig udvide med et nyt sagsområde i forretningen.

Whistleblowerportalen er nyudviklet og opfylder kravene i den nye whistleblowerlov, som forpligter private og offentlige arbejdsgivere med over 50 ansatte til at etablere en whistleblowerordning.

17. december 2021 træder whistleblowerloven i kraft, som Folketinget vedtog den 24. juni. Det medfører, at alle private arbejdsgivere med 250 eller flere ansatte og offentlige arbejdsgivere med flere end 50 ansatte skal have en intern whistleblowerordning senest den 17. december i år.

EG Legal leverer whistleblowerløsning i nyt samarbejde

EG Legal har i efteråret indgået en aftale med it-firmaet Legalsys ApS, der har udviklet whistleblowerportalen, som er skræddersyet til advokatfirmaer og deres kunder. Portalen er compliant i forhold til EU's whistleblowerdirektiv og GDPR.

Det betyder, at EG Legal nu kan tilbyde advokaterne en løsning, der kan bidrage til et nyt og indbringende sagsområde, idet advokatfirmaerne kan stille en portal til rådighed for deres kunder sammen med juridisk rådgivning. Altså en samlet digital løsning, hvor de kan håndtere deres klienters whistleblowerordninger.


Ønske fra branchen

- Vi har udviklet it-løsningen efter, at flere advokater i 2020 henvendte sig med et ønske om en whistleblowerordning, der passer til branchen, siger Niels Agerup, CEO og partner i Legalsys.

- Det har været vigtigt at udvikle den sammen med branchefolk, derfor har vi kørt flere testworkshops undervejs i processen. Det gør, at vi i dag har en brugervenlig whistleblowerordning, der er formaliseret og lever op til formålet med loven og EU-direktivet, nemlig at personer i både den private og offentlige sektor kan indberette anonymt og er bedre beskyttet mod repressalier, når de indberetter overtrædelser.
Samtidig er portalen fleksibel og kan tilpasses med egne spørgsmål og tekster.

Det er et fantastisk værktøj til at genbesøge kulturen i virksomheden med Niels Agerup, partner og CEO, Legalsys ApS


Sætter spot på kulturen

At etablere en whistleblowerordning kan være meget mere end en pligt. Det kan samtidig være en anledning til at få sat spot på arbejdet med virksomhedskulturen.

- Det er er et fantastisk værktøj til at genbesøge kulturen i virksomheden med. I det hele taget er det vigtigt at få startet det her arbejde med kulturen op og få tingene på bordet. For det tager tid. Jo længere tid, man arbejder med det, jo bedre resultater får man, viser vores erfaring, siger Niels Agerup.

For private arbejdsgivere, der har mellem 50 og 249 ansatte gælder kravet om whistleblowerordning først fra den 17. december 2023.


Vil du vide mere om den nye advokat-whistleblowerordning?

Når it-løsningen implementeres, er det en del af pakken, at standard whistleblower-politik, databehandleraftale og relevante kommunikationsdokumenter gennemgås. Fuld support er også en del af pakken. Som advokat får man en særaftale ved formidling af ordningen til kunder. Hør mere om dette hos EG Legal.


Aktuelt webinar om whistleblower-løsningen

Alle interesserede kan deltage på EG Legals webinar d. 18. januar 2021 og se, hvordan Legalsys-portalen håndterer whistleblowerordninger, og hvad løsningen mere præcist indeholder med skabeloner, tilpasningsmuligheder mv.

 

Kontakt os

Lad os hjælpe dig med at finde den rigtige løsning. Gennem mange år har vi udviklet it-løsninger, som er målrettet specifikke brancher.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Senior Sales Executive, EG AdvoPro

Lotte Juul

Tlf:  +45 7260 1831

Email:  lojuu@eg.dk

Key Account Manager, EG CapLegal

Ulrik Gylling

Tlf:  +45 7260 1463

Email:  ulhag@eg.dk