Stor efterspørgsel på EG’s nye 2D-scannere til det digitale sundhedskort
28. april 2021

Stor efterspørgsel på EG’s nye 2D-scannere til det digitale sundhedskort

Den 1. juni 2021 lanceres Sundhedskort-appen som et foreløbigt frivilligt supplement til det gule sundhedskort. App’en fungerer fuldstændigt som det almindelige, gule sundhedskort og indeholder bl.a. en stregkode med borgernes CPR-nummer. Sammen med Digitaliseringsstyrelsen har EG udviklet integrationen til de nye, efterspurgte 2D-scannere, som inden længe kræves for at danskerne kan scanne både det fysiske og det digitale sundhedskort hos lægen.

Hele sundhedssektoren, herunder lægehuse, speciallæger, behandlere, m.fl. skal nu være opmærksomme på, at det om kort tid vil kræve en 2D-scanner, hvis borgerne skal kunne scanne deres digitale sundhedskort. Med lanceringen af Sundhedskort-app’en er fx en 1D-scanner ikke længere tilstrækkelig for de mange patienter, der forventes at tage det digitale sundhedskort i brug allerede fra starten.

”Gennem de seneste fire måneder har vi været i tæt dialog med Digitaliseringsstyrelsen i arbejdet med at gøre klar til brugen af 2D-scannere, der lever op til Styrelsens krav om sikkerhed, funktionalitet og brugervenlighed. Vi er nu klar, og de første scannere er allerede installeret i sundhedssektoren og klar til at scanne både de fysiske sundhedskort og de første digitale sundhedskort,” fortæller salgschef hos EG Healthcare, Morten Breuning.
 

Møder danskerne i deres virkelighed

EG er landets største og førende leverandør af patientjournalsystemer til praktiserende læger, speciallæger, behandlere, m.fl. i den primære sundhedssektor. Ifølge Morten Breuning, er der stort set ingen klinikker/lægepraksisser, der i dag har fået implementeret de nødvendige løsninger, der understøtter udbredelsen af det nye digitale sundhedskort. Han ser derfor indførelsen af Sundhedskort-appen som en oplagt mulighed for at klinikkerne får taget fat på at opgradere deres gamle scannere.

”Rigtig mange har stadig de helt gamle kortslæder med magnetstribe. For dem er der nu en oplagt lejlighed til at opgradere deres løsning. En mere moderne og smidig løsning, der møder borgerne i deres virkelighed vil gavne både patienter og personale. Og det lader til at mange har taget godt imod udmeldingen fra Digitaliseringsstyrelsen og gerne vil i gang med at bruge de nye muligheder. Vi mærker allerede nu stor efterspørgsel på vores nye 2D-scannere,” siger Morten Breuning.


Mulighed for opgradering til ankomstterminal

Med de nye 2D-scanneres udbredelse på klinikkerne er det ifølge Morten Breuning en oplagt mulighed at opgradere til en professionel ankomstterminal, hvor scanneren bliver suppleret med en fladskærm. Den placeres i venteværelset og kan aflaste personalet i klinikken, og give en god service til patienten. Når patienter f.eks. kommer for sent til lægen, og lægen ikke er klar over de er ankommet, giver ankomstskærmen patienten besked om at henvende sig ved skranken, i stedet for blot at vente forgæves.

Da det digitale kørekort, der blev introduceret til danskerne sidste år, passerede der på blot to måneder mere end en million downloads. Hos EG forventer man også at det digitale sundhedskort opnår stor og hurtig udbredelse.

”Vi har en klar forventning om, at danskerne tager godt imod det nye digitale sundhedskort. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at sundhedssektoren er klar, når danskerne snart begynder at hive deres mobiltelefon op af lommen for at scanne deres digitale sundhedskort,” siger Morten Breuning.

Sundhedskort-app’en er et foreløbigt frivilligt, digitalt, supplement til det fysiske sundhedskort. App’en udvikles af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Sundhedsministeriet, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening.

Bestil den nye 2D-scanner her på siden