webinar
15. oktober 2020

Nye fælles webinarer | Den digitale rygrad

Et helt nyt fælles tiltag på tværs af A-Data og EG Healthcare er på trapperne. I oktober og november tilbyder vi to webinarer om it-sikkerhed med ekstern datakonsulent Thomas Steen Nielsen. Webinarerne er naturligvis for alle vores kunder, både almenlæger og speciallæger.

Alle A-Data og EG Healthcare-konsulenterne arbejder sammen om de to nye webinarer, som vi glæder os til at præsentere. Vi drager nytte af hinandens faglighed og forskellige erfaringer med at afholde kurser, webinarer og rådgive ved akkreditering.
Inspirationen kommer fra FAPS', Foreningen af Praktiserende Speciallægers, offentliggørelse af en rapport om it-sikkerhed i speciallægepraksis, der viser, at it-sikkerhed ofte først bliver prioriteret efter, at ulykken er sket.

Informationshygiejne og digital rygrad

Thomas Steen Nielsen er datakonsulent hos KAP-S, Kvalitet i Almen Praksis - Sjælland, og har tidligere afholdt it-sikkerhedskurser for læger og personale under overskriften 'It-sikkerhed - informationshygiejne og digital rygrad'. Det er med udgangspunkt i disse kurser, at vi afholder de kommende kurser online for EG Clinea- og WIN-PLC-kunder.

Indhold tilpasses to timer

Det endelige indhold har vi endnu ikke lagt os fast på sammen med Thomas Steen Nielsen. Men Thomas Steen Nielsen tager afsæt i følgende kursusbeskrivelse, hvor indholdet vil blive tilpasset webinarernes varighed på to timer:

Det ville være helt utænkeligt, at vi ikke vaskede og sprittede vores hænder og brugte sterile handsker og afdækning i forbindelse med en invasiv procedure - det ligger på vores kliniske rygrad. Det er vaner, vi har lært for at undgå at skade vores patienter.
Men i en tiltagende digitaliseret verden, kan denne skade i høj grad også komme fra ondsindet software, hacking mv. Hvis vi ønsker at værne vores patienter mod dette, bør vi altså med samme selvfølgelighed, som vi iagttager god håndhygiejne, tillære os god informationshygiejne. Med andre ord - udvikle en digital rygrad!

Du vil få en basal forståelse for, hvad du selv kan gøre for at bedre din informationshygiejne. Du får en indføring i, hvilke regler, der gælder i almen praksis. Vi kommer naturligvis ind på den europæiske Persondataforordning, og hvad den betyder for din hverdag. Herudover berører vi emner som phishing, pass-words, backup samt databehandleraftaler - hvad indebærer din kontrakt med it-leverandøren?

Datoer og tilmelding

Datoerne for de to gratis webinarer er henholdsvis d. 29. oktober 2020 for EG Clinea-kunder og d. 4. november 2020 for WinPLC-kunder.