EG Sigma sikrer entreprenøren Casadana overblik og ro i maven på de komplekse sager
19. oktober 2020

EG Sigma sikrer entreprenøren Casadana overblik og ro i maven på de komplekse sager

Entreprenøren Casadana i Ishøj, der bl.a. har specialiseret sig i facaderenovering, er nu i gang med at forberede organisationen til yderligere vækst. Casadana er gennem de senere år vokset med 20-25 % om året og har i dag passeret 100 millioner kr. i omsætning. Og med flere sager har Casadana samtidig oprustet med det professionelle kalkulationsværktøj EG Sigma.

Entreprenørvirksomheden Casadana, der bl.a. udfører hovedentrepriser inden for tag-, facade- og energirenoveringer, og som har modtaget Gazelleprisen tre gange, er i gang med at opruste virksomheden til yderligere vækst.

Som en konsekvens af både et stigende antal sager, herunder også en stigning i antallet af mere komplekse projekter, har tilbudsafdelingen skiftet Excel ud med det professionelle kalkulationsprogram Sigma.

- Med EG Sigma har vi overblik over selv de mest komplekse sager, bl.a. fordi vi kan gå ind og se fortjeneste, dækning, lønkroner og mængder lagt sammen på sagen mv. Det giver mig et bedre overblik, som jeg ikke havde tidligere, og som betyder, vi laver mindre fejl, forklarer tilbudschef Ole Larsen, der samtidig er den ene af fire partnere hos Casadana.

Han pointerer, at der er flere fag og mere at holde styr på end tidligere. Tilbudslister fra bygherre modtager de typisk i Excel, og med Sigma kan de to beregnere i tilbudsafdelingen nu overføre tilbudslisterne til Sigma på få minutter og er i princippet i gang med at kalkulere med det samme – det kunne tidligere tage en hel dag, hvor det blev tastet manuelt ind.


Hurtigere i gang med at beregne

- De udbudsmaterialer vi får ind fra vores bygherrer/rådgivere er jo typisk bygget op på mange forskellige måder. F.eks. kan tømrerarbejdet være spredt ud over mange sider, men i modsætning til tidligere kan vi nu lynhurtigt få overblik over ressourcer eller nøgletal og derved også se, hvor meget der er tømrerarbejde for i kroner og øre, siger Ole Larsen.

F.eks. kan de to beregnere hos Casadana nu holde arbejde og materialer for vinduesudskiftning op mod tilbuddet fra vinduesleverandøren, for derved hurtigt krydstjekke med prisliste og materialeliste.

Casadana beskæftiger 40-45 medarbejdere og 80-90 procent af virksomhedens opgaver er i dag koncentreret om den almennyttige boligsektor. Casadana har egen produktion af tømrerarbejde, der er med til at løfte hovedentrepriserne.

Derudover har Casadana en serviceafdeling, der udelukkende kører service på døre og vinduer for boligforeninger og ejendomsadministratorer.


Flere tilbud ud ad døren

Virksomheden skifter årligt mellem 7-10.000 døre og vinduer og i den forbindelse tastede de to beregnere tidligere manuelt alle vinduer og positionerne ind i Excel arket. Med Sigma har Casadana i dag udarbejdet deres egne vinduesopskrifter, der beregner og automatiserer hele den manuelle del.

- I dag taster vi mål, type og pris og så regner EG Sigma selv ud, hvor meget liste, fuge mv. der skal bruges, og det kan vi så trække direkte ud i materialelisten. Det sparer os for rigtig meget tid, samtidig med, at fejlrisikoen selvfølgelig også minimeres markant, forklarer Ole Larsen.

På de mere komplekse opgaver giver dette gode materialeoverblik også bedre mulighed for at lave bedre indkøb, både hvad angår pris og mængder.
Casadana og de fire partnere har ifølge Ole Larsen ambitioner om at vokse yderligere, bl.a. via større og mere komplekse opgaver, herunder skal kontorindretninger og totalrenoveringer for private bygherrer fylde mere.
Derfor har virksomheden også ansat projektledere, der kan løfte den type af større opgaver, samtidig med, at tilbudsafdelingen professionaliseres yderligere.

- Vi havde ikke den samme sikkerhed i vores beregninger, som vi har i dag med sigma, og som er helt afgørende på de store sager. På de større projekter er der helt naturligt større risiko, og der vil vi altså gerne nemt kunne overskue tilbuddet og derved også have ro i maven, fortæller Ole Larsen.

Med EG Sigma-programmet kan de to beregnere i tilbudsafdelingen endvidere få langt flere tilbud ud af døren i takt med at virksomheden vokser.

Læs mere om EG Sigma