Green power
10. marts 2020

Nu henter EG sin energi fra vinden

EG har indgået aftale med energiselskabet Norlys, der indebærer, at vi fremover kører på 100 procent CO2-neutral, vedvarende energi fra vindmøller i Danmark.

- Med aftalen betyder det, at 100 procent af vores energiforbrug i Danmark nu kommer fra vedvarende energi, fortæller Mads Christensen, VP, Group Procurement & Services, EG.
 

Fra sort til grøn strøm

Skiftet fra sort til grøn strøm er en del af EG's ambition om at være klimaneutral i 2030.

- Ambitionen om at være klimaneutral i 2030 stiller store krav til vores forbrug og valg af leverandører. Lige nu er vi i gang med at se på alle steder, hvor vi kan mindske vores CO2-forbrug, ogi derfor er jeg meget tilfreds med, at vi med denne beslutning om at købe grøn strøm, er kommet et godt stykke tættere på målet allerede nu, siger Mads Christensen.

FN's Verdensmål 7 – Bæredygtig energi skal være med til at sikre, at , at alle har adgang til pålidelig, bæredygtig og moderne energi til en overkommelig pris.

- En af måderne at fremme den grønne omstilling på er at virksomheder som EG begynder at efterspørge klimavenlig energi, så der bliver et marked for den grønne strøm. Så selv om prisen på grøn strøm er en anelse højere, har vi valgt denne løsning, og vil så forsøge at spare tilsvarende på vores forbrug, så det i sidste ende koster os det samme at køre på vindenergi, siger Mads Christensen.

Pynter på CO2-regnskabet

En it-virksomhed som EG er i sig selv ikke storforbruger af energi, men alligevel pynter den grønne strøm godt i CO2-regnskabet:

- Vi arbejder stadig med at fastlægge vores egen CO2-udledning, men konsekvensen af nu at købe grøn strøm vil uden tvivl vise sig, når vi gennemfører vores energisyn i Danmark i løbet af foråret, mener Mads Christensen.

Flere tiltag i gang

Ud over grøn strøm arbejder EG også med andre tiltag, der skal sikre, at vi udnytter  energien bedre og samlet set bruger mindre energi:

- På alle vores større lokationer arbejder vi med utility management, hvor vi kontinuerligt forsøger at reducere vores CO2-udledning ved fx at se på det generelle strømforbrug, intelligent styring af lyskilder, skærme og it udstyr, samt CTS-styring, forklarer Mads Christensen.

CTS er en forkortelse for Central Tilstandskontrol og Styring og med et CTS‐anlæg kan man centralt overvåge og kontrollere aktiviteten i mange rum i flere bygninger for at optimere komfort og reducere energiforbruget.

- Desuden er vi i løbende dialog med vores eksterne  hosting-leverandører for at sikre, at de er så energieffektive som muligt.

Elaftalen med Norlys indebærer, at EG A/S pr. år køber 1.100.000 kWh  CO2-neutral, vedvarende energi fra vindmøller i perioden 1. januar 2020 – 31. december 2021.

Læs mere om vores CSR-politik