ski-tildelinger
01. juli 2020

Millioner at spare på SKI-tildelinger

Når det offentlige står skulder ved skulder opnås store besparelser på nøjagtigt de samme varer, man hidtil har købt dyrere. Men det er ikke kun pris, kvalitet og lokal ressourceudnyttelse, der optimeres ved fælles indkøb.

Når det offentlige står sammen, bliver det lettere også at hæve barren på andre områder end det økonomiske. Ordentlighed fylder mere og mere og er i stigende grad en ’valuta’, som offentlige virksomheder og organisationer bliver målt på.

Sådan skriver SKI i forordet til sin årsrapport 2018, og det er i sidste ende et spørgsmål om rå købekraft, mener teamleder i it, Zannie Finderup, SKI:

- Når vi står sammen, kan vi opnå god kvalitet og ordentlige indkøbsvilkår – til bedre priser end den enkelte offentlige organisation kan opnå på egen hånd, siger teamleder i it, Zannie Finderup, SKI:

- Derfor arbejder vi for at sikre de offentlige indkøbere de bedst mulige betingelser, når de skal foretage deres indkøb, uagtet om det er på fødevarer, kontorartikler eller it. Det kan på it-området være bedre licensvilkår fx ved audit eller flytning af licenser.

Det betyder ikke kun, at vi kan skabe besparelser. Når vi står sammen, kan vi også opnå gode samhandelsbetingelser. Fx er SKI inden for softwareområdet lykkedes med at skabe et sæt licensvilkår, som er bedre end de store producenters egne standardvilkår. Det skaber stor værdi for den offentlige sektor, siger, Zannie Finderup, SKI.

 

SKI sparer ressourcer

Salgsdirektør Per Mouritsen, EG, peger på, at SKI først og fremmest skaber ordentlighed og gør det muligt for kommuner og regioner at undgå at spilde tid og kaste gode penge efter langstrakte udbudsprocesser.

- Det vigtigste ved SKI rammeaftalerne er faktisk, at alle grundvilkår er aftalt fra starten. Det betyder, at vores kunder uden besvær kan hive den ønskede løsning ned fra hylden ved direkte tildeling uden at skulle gå igang med kortere eller længere udbudsprocesser. De mange kræfter og ressourcer, der bruges på udbudsprocesser hos både kunden og leverandøren, fjerner fokus på fagligheden i løsningen og forsinker processen og implementeringsfasen unødigt, mener Per Mouritsen.

- Så når man regner det hele sammen, som man jo bør, vil det ofte være billigere for en offentlige kunde at købe vores løsninger ved en direkte tildeling på en SKI-rammeaftale fremfor et udbud.

 

Styrker ordentligheden i it-branchen

Han er desuden enig med SKI, når de siger at rammeaftalerne er med til at sikre ordentlighed i it-branchen.

- Før en leverandør bliver godkendt på SKI, er der gået en langvarig proces, hvor virksomheden og dens produkter, priser og værdier er blevet gennemlyst og udfordret. Så når man har fået SKI's stempel, så er det også en garanti for, at man lever op til en lang række krav, der ikke kun handler om den konkrete it-løsning, man skal levere, men også om den måde, løsningen er lavet på og hvordan den leveres hos kunden, siger Per Mouritsen:

- Det er godt for vores samfund, det er godt for branchen, men det er også godt for den enkelte software virksomhed som EG, siger salgsdirektør Per Mouritsen, EG.

Læs mere: Køb EG's løsninger på SKI rammeaftaler