EG Utility vinder vigtig leverance til Energinet
03. august 2020

EG Utility vinder vigtig leverance til Energinet

Efter et miniudbud på SKI rammeaftale 02.19 har Energinet valgt at tildele EG Utility opgaven med at levere et afregningssystem til el-leverandøren.

- Med aftalen viser EG igen, at vi som markedsledende på de centrale dele af forsyningsområdet er i stand til at byde og vinde på de store og vigtige opgaver, siger divisionsdirektør, Johnny Iversen, EG:

- Samtidig er vi stolte af at kunne være med til at løse en opgave, der klart understøtter den grønne omstilling, siger Johnny Iversen.

EG har vundet opgaven med at levere et afregningssystem til Energinet, der kan håndtere afregningen af el fra fx vindmølleparker, solfanger anlæg og lignende, der leverer el til det danske transmissionsnet.

- Energinet er, som systemoperatør(TSO), naturligvis en uhyre vigtig del af det danske marked for el- og gas. Samtidig, oplever vi hos EG, at Energinet, har en meget ambitiøs IT-strategi som bidrager til en høj grad af digitalisering af sektoren. Derfor er vi hos EG stolte og glade for, at EG Xellent et fundet et godt match for Energinet, siger direktør EG Utility Rasmus Dalby Martinussen.

- Der er tale om kompleks tarifafregning med mange lov- og funktionskrav. Den opgave ser vi frem til at løse i tæt samarbejde med Energinet med udgangspunkt i den nyeste udgave af vores markedsledende og brugervenlige afregningssystem EG Xellent, der er bygget til Microsoft Dynamics 365, siger direktør EG Utility Rasmus Dalby Martinussen.

Miniudbuddet er gennemført af Energinet Forretningsservice A/S, der er et datterselskab til Energinet.

Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Selskabet  ejer og udvikler el- og gasnet i Danmark for at indpasse mere vedvarende energi, opretholde forsyningssikkerhed og sikre lige markedsadgang til nettene.

Læs mere: Fremtidssikrede og fleksible it-løsninger til energi og forsyning