01. maj 2020

Slip robotterne løs med ASPECT4 Release 7

Forud for branchenyhederne i Release 7 har vi i ASPECT4 gennemført grundige analyser af teknologiske trends, og der er ingen tvivl om, at der ruller en automatiseringsbølge hen over os. De tre hovedtemaer i Release 7 er Robotics, Attachments og Easy Integration.

Robotics automatiserer jeres arbejdsopgaver

Automatisering med robotter er en af de vigtige teknologiske trends, og vi ser, at kontorrobotter, softwarerobotter eller bare "bots" dukker op. Derfor er Robotics blevet et af de 3 hovedtemaer i ASPECT4 Release 7.

Med Release 7 får I mulighed for at oprette robotter, træne robotter og slippe dem løs på traditionelle og typisk manuelle opgaver i ASPECT4. Mulighederne er uendelige, og en vigtig pointe er, at robotterne er generelle og kan trænes til en fremadskridende opgave, som ellers skal løses manuelt af en bruger via ASPECT4 Client.

Designet til ASPECT4

ASPECT4's RPA-løsning (Robotics Process Automation) adskiller sig fra de meget generelle RPA-løsninger fra tredjepartsudbydere ved at være fuldstændig målrettet og designet til ASPECT4. Det giver den letteste måde at konstruere robotter på og samtidig den mest effektive måde at afvikle robotterne på.

Robotter klarer kedelige rutiner - uden fejl

De nye robotter lanceres som en udbygning af ASPECT4 WFM (Workflow Management), og er et rigtig godt bud på at transformere manuelle workflow-opgaver til automatiske opgaver - og ultimativt omdanne det samlede workflow til udelukkende automatisk afvikling.
Robotter kan også bruges udenfor workflows som selvstændige forløb, der kan være aktiveret i forbindelse med andre brugeropgaver, ved en periodisk tidsstyring eller trigget af hændelser i systemet.
Robotterne arbejder utrætteligt og vedvarende klik for klik, felt for felt og kan overtage de opgaver, som en medarbejder oplever som trivielle, og hvor gentagelserne i sig selv øger risikoen for, at der sker menneskelige fejl.

Nemt at oprette en ny robot-funktion

I ASPECT4 Trælast har vi fokuseret på at udvikle robotter, som kan afhjælpe tunge, manuelle arbejdsopgaver. Vi har i første omgang designet 5 robotter som gode daglige værktøjer, men også som kilder til inspiration for vores brugere.
Det er let at designe og oprette en ny robot, og det giver mulighed for at lave robotter, som hjælper med lige præcis jeres daglige opgaver.

De første 5 robotter i ASPECT4 Trælast

De første 5 robotter, der kan spare jer for manuelt arbejde og inspirere til flere robot-funktioner, er disse:

Sletning af gamle tilbud

Gamle tilbud kan ligge længe uden at blive fjernet, hvis kunden ikke ønsker at udnytte dem. Som det er nu, foretages en sletning manuelt pr. sag i applikationen. 6201 – Sagsregistrering. Denne robot til gamle tilbud udfører sletningen af sagerne, baseret på indlæsning af et regneark, hvor alle de ønskede sagsnumre er listet. Det betyder, at man slipper for selv at udsøge og slette hver enkelt sag og derved sparer en masse manuelt arbejde. Regnearket dannes på baggrund af en Query i QueryManager, som sendes til brugeren, der afvikler querien. Derved kan der laves en kontrol, inden man sætter robotten i gang.

WorkFlow-brugeroprettelse

Når man opretter en bruger til WorkFlow, skal der udfyldes forskellige informationer, som allerede findes på brugeren i appl. 0110. Robotten kan ved hjælp af brugernavnet selv finde brugerens navn og e-mail, som den benytter i forbindelse med oprettelsen af WorkFlow-brugeren i appl. 0H02. Ved hjælp af Stepping Stone-links kan det desuden gøres ved at stå på brugernavnet i appl. 0110 og klikke på det tilhørende Stepping Stone-link, som derefter vil aktivere robotapplikationen og oprette brugeren.

Prisændringer

På manuelt oprettede varer (ikke fra ByggeBasen) kan det være tidskrævende at foretage prisændringer. Med denne robot kan man ved at indlæse et regneark med de nye priser få ændret priserne uden at skulle håndtere hver enkelt vare manuelt.

Vareoprettelse

Det kan være en lang og besværlig proces at oprette en række varer fra leverandørmasteren, hvor det ikke kan lade sig gøre ved hjælp af multioprettelse, fx hvis varenumrene ikke ligger i rækkefølge efter hinanden. Men ved hjælp af denne robot skal man kun bruge et masternummer, varenummer og leverandørnummer. Robotten opretter herefter varerne, så de ligger i varekartoteket.

Oprettelse af rabataftaler

Har man mange varer, der skal oprettes kampagner på, skal man oprette dem enkeltvis. Det kan dreje sig om rigtig mange varer, og man vil oftest allerede havde informationerne liggende, f.eks. i et regneark.
Med robotten kan man indlæse regnearket og slippe for at oprette hver aftale enkeltvis. Regnearket skal indeholde varenummer, pris, start-og slutdato.

Se mere om nyhederne i ASPECT4-brancheløsningerne

Kontakt os

Vil du høre mere om vores ASPECT4?

Kontakt vores brancheeksperter, og fortæl os om din virksomheds behov, og hvordan vi kan hjælpe dig.

Director, Commercial Excellence

Bo Eriksen

Læs mere Læs mindre

Bo Eriksen er ansvarlig for EG's ASPECT4 logistik- og trælastafdelinger. Bo har en fortid som revisor hos EY, er instruktør på EG Sales Academy og er uddannet i forandringsledelse. Bo fokuserer på at hjælpe kunder med at skabe størst mulig indsigt i deres egen forretning. På den måde hjælper han virksomheder med at definere og opnå deres fulde potentiale, blandt andet ved at optimere deres ROI og udvikle forretningen med it-værktøjer. Kontakt Bo, hvis du vil høre mere om: forretningsunderstøttende it, økonomistyring eller forretningsudvikling og -optimering.

Vice President, ASPECT4 Management

Steen Ravn

Læs mere Læs mindre

Steen Ravn leder et team, der hver dag hjælper virksomheder i transportbranchen med at skabe optimale arbejdsprocesser, som er understøttet af deres it-løsninger. Steen tror på, at stærkt teamwork, hvor alle får mulighed for at udnytte deres styrker, er fundamentet for at skabe værdi for kunderne og sammenhæng mellem strategi, processer og it.