ASPECT4-Excel
01. maj 2020

Populær Excel-bogføring i ASPECT4

Vil du slippe for en masse tastearbejde?
Vi oplever en stor efterspørgsel på Excel-bogføring, der gør det nemt og effektivt at bogføre posteringer i ASPECT4.

Når du bogfører dine posteringer med Excel, slipper du for at skulle bogføre manuelt i systemet. Det har en hel række fordele. Det oplever de i XL-BYG Tømmergaarden Nykøbing Mors A/S, der har 17 afdelinger og et stort antal posteringer at administrere hver måned.

Undgår rutinearbejde og fejl

- Du slipper for en masse træls indtastningsarbejde, fortæller Anne Marie Svenningsen, der er økonomichef i XL-BYG Tømmergaarden Nykøbing Mors, hvor de i bogholderiet har brugt Excel-bogføring i ca. tre måneder.

- Vi bruger Excel-bogføring til bogføring af indbetalinger, til bogføring og fordeling på enkelte konti af fx bonus og hensættelser samt ved månedsafslutning, siger Anne Marie Svenningsen og fortsætter:
- Vi administrerer 17 afdelinger, og det giver mange posteringer. Alt det kan vi holde styr på med Excel-bogføringen. Vi er godt tilpas med det og glade for at have fået det op at køre.

Frigør tid til vigtigere opgaver

Gevinsterne ved Excel-bogføring er flere: Bedre kvalitet i data, fordi man har mulighed for at minimere manuelle indtastninger og fejl, blandt andet dobbeltindtastninger. Desuden sparer du tid, som i stedet kan bruges på andre værdiskabende opgaver. De gevinster oplever økonomichefen også i XL-BYG Tømmergaardens bogholderi.

- Det er dejlig nemt at taste ind og kunne sende direkte til bogføring. Vi slipper for at printe ud og undgår også at skulle rette fejl bagefter. Vi sparer flere timers tastearbejde hver måned, og det frigør tid til andre vigtigere opgaver, fortæller Anne Marie Svenningsen.

- Vi brugte lidt tid på at sætte arkene op, men til gengæld er det hurtigt at rette i arkene, når de først er sat op. Vi havde Anne Kathrine fra ASPECT4 ude og vi gik i gang med at bruge Excel-bogføringen med det samme, fortæller økonomichef Anne Marie Svenningsen videre.

- Det er let at arbejde med. Man tilpasser fx bare opdelingen af skabeloner til sine egne arbejdsgange, og det synes jeg er rigtig godt.

Bogføring på tværs af firmaer

Med Excel-bogføringen har du desuden muligheden for at bogføre posteringer på tværs af firmaer i ASPECT4. Det er derfor ikke nødvendigt at foretage bogføring for hvert enkelt firma.

Typer af posteringer, du med fordel kan bogføre via Excel:

  • Måneds- og årsafslutning
  • Indbetalinger
  • Afskrivninger
  • Rejseafregninger
  • Leasing
  • Løn

Selve posteringerne angives i en Excel-bogføringsskabelon, hvorefter de sendes til bogføring i ASPECT4. Mængden af skabeloner afhænger af, hvor mange typer af posteringer, du ønsker at bogføre via Excel. Vi anbefaler, at der laves én skabelon pr. posteringstype.

Vil du vide mere om Excel-bogføring?

Hvis du er interesseret i at høre mere om Excel-bogføring, er du velkommen til at kontakte konsulent i ASPECT4, Anne Kathrine Birk Svendsen direkte på telefon 7260 2365 eller på mailen anbis@eg.dk