Trælast
12. november 2019

Undgå adressekoks med ny funktion i ASPECT4

Korrekte adresser er vigtige, når I skal levere varer til kunderne fra tømmerhandlen og byggemarkedet. Det er både spild af penge og tidskrævende at køre forgæves, når en adresse ikke er korrekt eller endnu værre - når adressen slet ikke findes. Det kan I undgå fremover med en ny funktionalitet i ASPECT4.  

Ny funktion i ASPECT4 til adressevalidering 
Vi har udviklet og designet en ny funktionalitet i ASPECT4, som gør det muligt at validere adresser op imod adressetjenesten DAWAs API. DAWA er en forkortelse for Danmarks Adressers API.  Det er et nyt skridt på vejen til at undgå ture ud i det blå. For hver gang en adresse ikke er korrekt, risikerer man ekstra kørsel, der koster både tid og penge. 

Nye data og en fælles adresse-standard 
Fra 2012 til 2019 har Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet stået i spidsen for et omfattende arbejde med at standardisere og hæve kvaliteten på danske adresser. Arbejdet blev færdigt i foråret 2019, og gør, at vi nu i Danmark har opdaterede adressedata og en fælles standard for, hvordan man skriver en adresse. Og det gør en stor forskel for brugere af adresserne. 

Effektiviseringsgevinst på 950 millioner kroner 
Analysevirksomheden Damvad har lavet en måling, der viser, at de nye adressedata vil give effektiviseringsgevinster på op mod 950 millioner kroner. 100.000 nye adresser er kommet til i adressebanken, blandt andet adresser på virksomheder i industrikvarterer. Alle de nye adressedata er frit til rådighed for offentlige og private på platformen DAWA. 

Praktisk i ASPECT4 
Med den nye funktionalitet i ASPECT4 hvor du kan validere adresser op mod data i DAWA, får du mulighed for at vælge adresse ud fra en liste af forslag, som vises, når du taster i adressefeltet. Rent praktisk kan kald af adressevalidering ske fra:  

  • 6201 – Sags registrering 
  • 7201 – Rekvisition registrering 
  • 6101 – Byggeplads registrering  

Løsningen gør ordreoprettelser mere effektive, og de korrekte leveringsadresser kan reducere antallet af fejlleverancer. 

Mere info 
Kontakt vores support eller konsulent Morten Rotvig Jensen for mere info på e-mail morje@eg.dk eller telefon 72 20 78 39. 

Fakta om DAWA, Danmarks Adressers WEB API 
DAWA er en adressetjeneste, der giver adgang til opdaterede danske adressedata og samtidig har en række funktionaliteter som gør, at man fx kan søge, vælge og sortere i adresser. Fordelen er, at man som bruger undgår selv at skulle lave et adresseregister med søgefunktioner mv. og har en sikkerhed for, at de adresser, man leverer til, er korrekte. 

Tjenesten rummer data om adresser, overgangsadresser, supplerende bynavne, vejnavne, postnumre og oversigter over kommuner, retskredse, politikredse, sogne, opstillingskredse og regioner. 

Data i DAWA opdateres dagligt fra blandt andet Danmarks Adresseregister, Geodatastyrelsens matrikelkort, PlansystemDK og Danske Stednavne. 

DAWA er udviklet af Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. 

http://dawa.aws.dk/